• Amerikában a Bob Odenkirk főszereplésével készült Senki nyerte a hétvégét
  • Nemzetközileg nagyobb nyitóbevételt hozott a Godzilla Kong ellen, mint a szörnyek korábbi filmjei
  • Ameikában szerdán debütál a film

Hétvégén új filmek debütáltak, és bizony fel is rázták a mozik pangó világát. Amerikában a Bob Odenkirk (Better Call SaulBreaking Bad) főszereplésével készült Senki lett a listavezető, ami első hétvégéjén 12 millió dolláros bevételt gyűjtött, míg nemzetközileg a Godzilla Kong ellen tarolt.

Amerikában Bob Odenkirk a nyerő

A film főhőse egy teljesen szürke kertvárosi apuka, mellőzött férj. Amikor azonban betörnek az otthonukba, fény derül titokzatos múltjára, és brutális tettek sorozata következik. A rendezői székben Ilya Niashuller (Hardcore Harry) ül, a forgatókönyvet pedig Derek Kolstad (John Wick-széria) írta.

nobody-film-2021.jpg

Godzilla és Kong felrázták a mozikat

Az igazi áttörést viszont a Godzilla Kong ellen hozta. A tengerentúlon szerdán debütál – az immár az Ál/Arc folytatásán dolgozó – Adam Wingard rendezése, nemzetközileg viszont huszonnyolc országban nyitott hatalmas sikerrel a film. Csak Kínában 70 millió dollár értékben váltottak rá jegyet, ami felülmúlja a Kong: Koponya sziget és a Godzilla: A szörnyek királya vírus előtti 61 és 48 milliós debütjét. Összesen 122 millió dollárt termelt eddig a Godzilla Kong ellen globálisan.

godzilla-vs-kong-trailer.jpg

Továbbra is nagyvásznon

A korábban bemutatott filmek közül továbbra is vetítik a Raya és az utolsó sárkányt, az élőszereplős-animációs hibrid Tom és Jerryt és a Chaos Walking című disztópikus sci-fit. 90, 85, ill. 15 millió dollár jegybevételt fialtak eddig.