Így 2024 nyarán már nyugodt szívvel kijelenthető, hogy bár a Cyberpunk 2077 indulása (és az azt követő néhány hónap) maga volt a katasztrófa definíciója, a CD Projekt RED kitartó szakijai valódi csodát műveltek V cseppet sem vidám történetével, melynek köszönhetően ma már széles mosollyal az arcunkon léphetünk ki Night City neonfényben fürdő utcáira. A rengeteg javítást és frissítést, valamint a teljes játéknak is beillő Phantom Libertyt követően a stúdió immár teljesen maga mögött hagyta a programot, hogy annak Project Orion kódnéven futó folytatására (ami ugye Amerikában készül) és az új The Witcher-játékra fókuszáljon, melyekről a létezésükön túlmenően sajnos nem nagyon derült még ki érdemi információ. Annyi viszont biztos, hogy az Unreal Engine 5 erejének köszönhetően mindkét (pontosabban három, hiszen az első The Witcher remake-je is készül) esetben valódi látványorgiában lesz részünk – egy új álláshirdetés alapján ráadásul nagyobban, mint azt korábban gondoltuk.

cyberpunk-2077-cd-projekt-red-project-orion-night-city.jpg

A CD Projekt North America ugyanis olyan vezető művészt (Senior Environment Artist) keres, akinek a környezet megalkotásáért felelős csapattal együttműködve kell létrehoznia "magas minőségű 3D-s modelleket", valamint (és most jön a lényeg) "fotórealisztikus textúrákat". Mivel a tűéles környezeti elemek kiemelt fontossággal bírnak az immerzió szempontjából (ahogy a bevilágítás is, elég csak megnézni ezt a modot), mindenképp örvendetes, hogy a valósághoz közelítő megoldásokra törekszik a csapat, ami a motornak hála sikerülhet is, más kérdés, hogy megbirkóznak-e vele a mostani konzolok – leginkább rád nézünk most, Xbox Series S!

A minél szebb látvány elérése mellett egyébként nagyon úgy fest, hogy ezúttal a filmszerűségre is nagy hangsúlyt fektet majd a CDPR, mivel egy márciusi álláshirdetésben olyan művészt keresett a brigád, aki filmes elemekkel vegyíti a játékot – ha tippelnünk kellene, azt mondanánk, hogy ezúttal külső nézetből, váltakozó kameraállásokkal élhetjük majd át a dialógusokat. Kétség kívül gyönyörű lesz tehát a Cyberpunk 2077 folytatása, most már csak azért kell imádkoznunk, hogy az opusz többi részével se legyenek gondok.