Konzol

Az Ouya nem csupán egy androidos játékkonzol, hanem egy platform, ami hamarosan más gyártók termékein is megjelenik -- legalábbis ezt tervezik a fejlesztők. A cég vezérigazgatója, Julie Uhrman azt mondta, hogy minimális megkötéseket kívánnak felállítani annak érdekében, hogy minél több helyre juthasson el a programcsomag, de egyúttal garantálni tudják azt, hogy a játékok ugyanolyan jól fussanak, mint a dedikált konzolon. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy valamikor a jövőben akár egy okostelevízió is képes lesz Ouya konzol módjára viselkedni, ezzel megszüntetve a kényszert arra, hogy megvegyük a 100 dolláros gépet -- de hogy ebből lesz-e valami, az még kérdéses.

A Drinkbox Studios bejelentette: jön a Guacamelee: Super Turbo Championship Edition. A játék nem más, mint a tavalyi Guacamelee!, mellette az összes DLC-vel, néhány új pályával és főellenséggel. Pontos dátumot még nem kaptunk, de azt már tudjuk, hogy PS4-re, Xbox One-ra, valamint Wii U-ra és Xbox 360-ra fogják kiadni.

A még meg sem jelent Infamous: Second Son hihetetlenül népszerű, annyira, hogy az előrendelések száma lekörözte a tavalyi azonos időszakban megjelent The Last of Us című játékét. A Sony Computer Entertainment UK termékmenedzsere, Josh Walker szerint az Infamous: Second Son a PS4 legnagyobb címe lehet, mely a sorozat történetében a legtöbb eladást hozhatja. A The Last of Usból három hét alatt 3,4 millió példányt adtak el, és ezzel a PS3 legjobban fogyó új címe lett a konzol története alatt.

A Respawn Entertainment alkalmazottai ezt a fantasztikusan kinéző Xbox One-t kapják a Titanfallon végzett munkájukért. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Microsoft lefoglalt két nevet, ezek a Tentacles: Enter the Mind és az Ori and the Blind Forest. Minden bizonnyal olyan programokról van szó, melyek az ID@Xbox program részét képezik, tudjuk ugyanis, hogy ennek kapcsán újdonságokat fog bejelenteni a Microsoft a március 17-én kezdődő GDC során.

Friss képek a Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes PS4-es változatából.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Megjelent az Xbox One új frissítése, ami a kontroller érzékenységét állítja. Ehhez nem kell mást tennünk, mint egy USB-kábellel a konzolra csatlakoztatni a perifériát, elnavigálni a rendszerbeállítások menübe, és rábökni a kontroller frissítése gombra. A frissítéssel elvileg sokkal kezesebb, precízebb lett a kontroller, amit a Respawn Entertainment csapatának köszönhetünk, ugyanis ők dolgozták ki a részleteket, még pont időben, a Titanfall megjelenése előtt.

Áprilisban fog megjelenni a Killzone: Shadow Fall The Insurgent Pack névre keresztelt bővítménye. Ebben egy új kaszt, a hackelésre és lopásra szakosodott insurgent kerül bemutatásra, míg a meglévő assault egy védelmi célt szolgáló drónt, a scout egy EMP gránátot, a support osztály pedig egy tactical echo emittert kap, amivel a támadó ellenfeleket tudja megállítani. Továbbá az arzenál az M82 gépkarabéllyal, az L512 géppisztollyal, és a STA14 mesterlövészfegyverrel bővül. Mindezen felül a multiplayer meccsek elején egy rövid ideig gyűjtögethető fegyverládák jelennek meg, a singleplayer kampány pedig megkapta az Elite mode beállítást, amivel mindösszesen három életünk lehet a hard nehézségi szinten.

Az EA videóban beszél a 2014 FIFA World Cup Brazil erényeiről, miközben először láthatjuk mozgás közben a játékot.

Megjelent egy trailer a Child of Light című játékhoz, illetve közzétették a játék gyűjtői változatát, amely igen szép pakk. A játék digitálisan letölthető változatán kívül tartalmazni fog egy 24 oldalas művészi albumot, egy A2 méretű posztert, mely Jositaka Amano munkája, egy helyes kulcstartót, és néhány plusz játékbeli tartalmat. 

child-of-light-deluxe-edition.jpg

A PS4 mellett nagyon jól fogy a konzol opcionális kiegészítője, a PS4 Eye. Ez az az eszköz, amely egyszerre webkamera, és a mozgásérzékelős játékok elengedhetetlen kiegészítője. Azonban az utóbbi időben a Sony nem tudott eleget kiszállítani a boltokba, és a készletek egyes áruházakban kifogytak. Az amerikai GameStop áruházlánc persze kihasználta a hiányt, és egy alattomos húzással megemelte a kamera árát. Így az ajánlott hatvan dolláros ár helyett hetven dollárt kell kifizetniük azoknak, akik a fekete-piros betűs boltban akarják megvásárolni a PS4 szemét.

A Sony Európában kiad egy újabb PS Vita Mega Packet. A csomagba egy wifis gépen kívül kerül egy 16 gigás memóriakártya és hat LEGO-játék, beváltható kupon formában, mégpedig a következők: LEGO Batman 1, LEGO Batman 2, LEGO Harry Potter Years 5-7, LEGO Indiana Jones, LEGO Pirates of the Carribbean, és LEGO Star Wars 3: The Clone Wars. A csomag 199 fontba fog kerülni, az Egyesült Királyságbeli megjelenés biztos.

A hét kérdése: kedvenc mobiljáték?

1 2