A Disney Interactive szekere eddig sem ment túl jól, és most még rosszabb a helyzet: a cég 700 munkatársat ereszt szélnek világszerte, ami az egész divízió 27 százalékos munkaerejét jelenti. A kiadott közlemény szerint mindez bár szomorú, sajnos szükséges, és része annak a céges átalakításnak, amivel megpróbálják profitábilissá változtatni a vállalatot.

A Disney Interactive, bár egy rakás értékes licencet birtokol (leszámítva a Star Wars játékokét, az nem kellett nekik, így az EA-hez kerültek), sajnos képtelen bármit is kezdeni velük. Mással nem magyarázható, hogy miért érkezik olyan kevés Disney-játék az utóbbi időben, melyek színvonala egyébként is elég... hullámzó. Emiatt aztán a cég állandó veszteséget termel, gyakorlatilag egy lyuk a Disney médiaóriás zsebén: 2008 és 2012 között több mint 200 millió dollárt bukott rajta a Miki egeres óriás! Hogy ez sok? Á, ugyan, még mindig eltörpül a 2013-as üzleti év során összehozott 87 milliós veszteséghez képest...

Hogy mi lesz a Disney Interactive sorsa hosszútávon, még senki sem tudja. A divízió egyelőre fennmarad, és minden bizonnyal a Disney Infinity című Skylanders-klónhoz készít majd mindenféle kiegészítőket, egész egyszerűen azért, mert az a játék fogyott jól. Szomorú, jó lenne, ha megérnénk a brigád feltámadását.