PC

A Bohemia Interactive a héten kiadta az ArmA II: Complete Collection című csomagot. Ebben 30 euró fejében megkapjuk az alap ArmA II-t s annak valamennyi kiegészítőjét, tehát az Operation Arrowheadet, a British Armed Forcest, a Private Military Companyt és az Army of the Czech Republicot. A fejlesztők kiemelték, hogy ez mindent tartalmaz ahhoz, hogy futtatni tudjuk a népszerű DayZ modot. Akit mindez érdekel, az a hivatalos oldalon vásárolhat be.

Ezen sorok írásakor már csak nagyon kevés választja el attól a Red Thread Gamest, hogy összeszedjék a Dreamfall Chapters: The Longest Journey elkészítéséhez szükséges összeget -- 850 ezer dollár kell, amiből már 830 ezer megvan. Hogy a gyűjtést egy kicsit elősegítsék, a csapat a héten kiadott egy friss anyagot, amiben a játék egy nagyon korai, de már most tetszetős változatát láthatjuk, illetve képet kapunk arról, hogy milyen lesz a kezelőfelület.

Végre hivatalosan is elindult a Steam linuxos változata, ezt pedig nem is lehetne jobban megünnepelni, mint egy akcióval. A platformra kapható összes játék (egyelőre csak 50 címről van szó) február 21-ig féláron vagy még annál is olcsóbban kapható.

Február 16-án jelent meg a Tribes: Ascend Game of the Year Edition. Az ingyenes alapjáték különleges kiadásában a pénzünkért megkapjuk a korábban megjelent tíz kiegészítőt, s azonnal hozzá is férhetünk azok tartalmához; ez összesen 100 fegyvert, 21 perket és 9 kasztot jelent. A kiadást a Steamen február 25-ig akciósan vehetjük meg 24 euróért.

Elindult a Left 4 Dead 2 Extended Mutation System bétatesztelése. Ez az eddigieknél több lehetőséget biztosít a modderek számára arra, hogy új játékélményt alkossanak. Az eszközkészlettel egyedi jeleneteket vagy játékmódokat készíthetünk, lényegében bármit, ami csak az eszünkbe jut. Részletek a hivatalos blogon.

Egy álláshirdetésből kiderült, hogy a Warner Bros. Games Montreal egy AAA-kategóriájú akció-kalandjátékon dolgozik, melynek a DC Comics-univerzum az alapja. A pletyka szerint az új Batman: Arkham játékról van szó, melyről úgy hírlik, nem a Rocksteady műhelyéből fog kigördülni.

Valószínűleg jövő héten kerül bejelentésre a Mass Effect 3 következő letölthető tartalma, a Reckoning – legalábbis a BioWare egyik fejlesztőjének Twitter-üzenete szerint.

Új játékképek érkeztek a Fuse-ból és a Mars: War Logsból, íme:

Ez történt... (2013. - 7. hét)Ez történt... (2013. - 7. hét)Ez történt... (2013. - 7. hét)

Ez történt... (2013. - 7. hét)Ez történt... (2013. - 7. hét)Ez történt... (2013. - 7. hét)

A Schell Games vezérigazgatója szerint a demók ártanak az eladásoknak. Jesse Schell a DICE konferencián tartott beszédében kifejtette: azok a játékok, melyek csak videókkal tartják fel az emberek érdeklődését, nagyobb számban kellenek el, mint azok, amikhez a megjelenés előtt kiadtak egy próbaverziót. A logika e mögött az, hogy ha egyszer már belekóstolt az ember az adott programban, a várakozás elmúltával nem akarja majd megvenni a teljes változatot.

Az Electronic Arts bejelentette, hogy a Crysis 3-nak sokkal több előrendelője van, mint annak idején a Crysis 2-nek; a különbség 35%. Ennek örömére érkezett egy új kedvcsináló videó, amiben a játék leghalálosabb fegyvereit láthatjuk akció közben.

A megjelenést követően rekordidő alatt készült el az első mod az Aliens: Colonial Marineshez -- a SweetFX segítségével az alapjátékban látottaknál szebb fény/árnyék-effekteket, jobb árnyékokat, élesebb textúrákat és egy sor egyéb cicomát hívhatunk elő. A modot erre a linkre kattintva lehet letölteni, a mappa tartalmát pedig az Aliens Colonial Marines/Binaries/ útvonalon keresztül elérhető Win32 mappába kell helyezni. Természetesen ezt mindenki csak a saját felelősségére használja. (Ez itt pedig egy DirectX 10-et engedélyező és használó mod - ]{redenc)

Ez történt... (2013. - 7. hét)Ez történt... (2013. - 7. hét)Ez történt... (2013. - 7. hét)

A DICE ismertette a Battlefield 3 utolsó letölthető tartalmával érkező négy új térképet: az Operation Riverside egy gyönyörű hegy lábánál elhelyezkedő katonai bázisban kapott helyet; a Nebandan Flats egy sivatagi pálya; a Kiasar Railroad egy fűrésztelepen játszódik, a Sabalan Pipeline pályát pedig a havas táj dominálja. A fejlesztők hivatalos oldalán részletes információkat is olvashattok az arénákról, megtudva azt, hogy milyen típusú hadviseléshez passzolnak a leginkább.

Ez történt... (2013. - 7. hét)Ez történt... (2013. - 7. hét)Ez történt... (2013. - 7. hét)Ez történt... (2013. - 7. hét)

Az Atari ideiglenesen leállította a Blood felfrissített kiadásának fejlesztését. Az eredeti játékon dolgozó Jace Hallnak az volt a terve, hogy a régi kedvencét egy ingyenes programként újra megjelentesse PC-re és konzolokra, ám a jogok birtokosai erre nemet mondtak. Hall a hivatalos közleményben elmondta, hogy nagyon sajnálja ezt az egészet, és reméli, hogy később meggondolja magát az Atari.

Friss játékmenet-videó érkezett a vámpíros Darkból. A játékban a modern világban próbáljuk megtalálni a vámpírrá válás ellenszerét, sok lopakodással és párbeszéddel, na meg gyilkolással.

Konzol

2013 Luigi éve lesz a Nintendónál! Super Mario és zöld ruhás ikertestvére a Nintendo legjobb karakterei közé tartoznak, és 2013-ban több mint két tucat új játék fog megjelenni, melyből négy csak Luigival és Marióval fog foglalkozni. Az első március végén jelenik meg, és a Luigi’s Mansion: Dark Moon címet viseli. A célplatform Nintendo 3DS, és egy korábbi játék közvetlen folytatása lesz, melyben egy kastélyban kell szellemekre vadászni egy ipari porszívóval. Lehet, hogy ez így unalmasnak hangzik, de a Nintendo egy olyan játékot tervezett, amely az idei év egyik legjobb címe lehet. Egyébként különösen erős évet tervez a Nintendo. Különleges promócióként, bárki, aki március 21. és április 30. között vásárol meg egy Nintendo 3DS vagy 3DS XL konzolt, és azt beregisztrálja, ingyenes letölthet egy játékot a Nintendo eShopjából. Ezek között van Super Mario és Professor Layton játék is. 3DS tulajok továbbá kedvezményes áron vásárolhatnak meg játékokat az eShopon keresztül, minden héten egy játékot kínál a Nintendo. Sok third-party játék is meg fog jelenni Wii U-ra, többek között ingyenesen a Zen Pinball 2, melyben a Marvel Pinball és a Plants vs. Zombies tábla alapból megtalálható lesz, de más asztalokért már fizetni kell majd. Ráadásul 2013 nyarán Donkey Kong is visszatér!

Március 8-án jelenik meg Nintendo Wii U-ra az Amazing Spider-Man Ultimate Edition. A csomag különlegessége, hogy tartalmazni fog egy négy DLC-t tartalmazó külön lemezt, mely az eredeti játékot egészíti ki további tartalmakkal. A négy DLC a Stan Lee Adventure Pack, a Lizard Rampage Pack, a Rhino Challange, és az Oscorp Search and Destroy Pack címeket viseli majd. Ezek közül talán legérdekesebbnek a Stan Lee Adventure Pack ígérkezik, melyben Pókember kitalálójának annak erőit felhasználva kell összeszednie New Yorkban egyik történetének elveszett lapjait.

Ez történt... (2013. - 7. hét)

Egy állítólag hivatalos poszter szerint az E3-on mindenkit lenyűgöző Watch Dogs idén, az ünnepi szezonban fog megjelenni, mégpedig minden asztali konzolra. Ha az anyag hiteles, akkor a Ubisoft nagyon óvatosan fogalmazott, hiszen a „minden asztali konzol” kijelentésbe a jelenlegi gépek és a következő generációs konzolok is beletartoznak, utóbbiról azonban még csak sejtjük azt, hogy idén meg is jelennek. Valószínűleg még a kiadónak sincs erre biztos infója, azért írták az ominózus szöveget.

Ez történt... (2013. - 7. hét)

És ha már szivárgásnál tartunk, akkor nem szabad elmennünk amellett, hogy egy francia áruház szerint a Bungie új játéka, a Destiny idén október 6-án fog megjelenni. Érdemes azonban tudni, hogy egy kevésbé ismert bolthoz, a Micromaniához jutott el ez a dátum, s senki más nem erősítette ezt meg, úgyhogy ne igyunk még előre a medve bőrére. Inkább gyönyörködjünk a két új poszterben és a dobozképben, amik hitelesnek tűnnek -- igaz, sok új információval nem szolgálnak.

Ez történt... (2013. - 7. hét)Ez történt... (2013. - 7. hét)Ez történt... (2013. - 7. hét)

Kodzsima Hideo beszédet fog tartani a márciusi Game Developers Conference-en, ami önmagában még nem volna olyan nagy hír, de ha hozzátesszük azt is, hogy itt fogja először bemutatni a FOX Engine-t, sőt még részleteket is el fog árulni a Metal Gear Solid: Ground Zeroesról, máris másmilyen a leányzó fekvése.

A PlayStation konzolok fejlődéséről tett közzé két videót a Sony. Az első videóban a PlayStation 1-ról van szó, a másodikban pedig a PlayStation 2-ről.

A Namco Bandai egy új sorozatot indít, melyben megmutatják nekünk, hogyan készült el a Digital Extremes kooperatív Star Trek lövöldéje. Az első részben a fejlesztést vezető Brian Miller a játékélményről beszél néhány új jelenet társaságában.

A Deadpool játék valamikor nyáron fog megjelenni.

A Crytek ismételten megerősítette, hogy a 2011-ben bejelentett Ryse továbbra is fejlesztés alatt áll, sőt nagyon is jól halad a munka, de természetesen ennél többet már nem mondhatnak.

A Metal Gear Rising: Revengeance is új videókat kapott, ebből egy játékvideó, egy pedig egy reklám, természetesen Japánból...

A Serious Sam Double D XXL játékhoz megjelent a második fejlesztői videó.

Tavaly kötött megállapodást a Sony és a Gaikai; a felhőszolgáltatást valószínűleg a február 20-án bemutatásra kerülő PS4-ben fogják elindítani - jelentette a Wall Street Journal. Ezzel a technológiával valószínűleg PS3-as játékokat lehet majd streamelni az új konzolon.

A Fire Emblem Awakening 3DS XL limitált kiadása így fog kinézni Európában.

Ez történt... (2013. - 7. hét)

A Monster Hunter 3 Ultimate is megkapja a maga limitált kiadását Wii U-n és 3DS XL-en is.

Ez történt... (2013. - 7. hét)

A Pokemon Mystery Dungeon: Gates to Infinity május 17-én jelenik meg Európában dobozos és letölthető verzióban is.

2013-ban ismét megjelenik egy csocsójáték PS3-ra Move támogatással, melynek trailerét alább láthatjátok!

A Halfbrick Studios jelentette, hogy a JetPack JoyRide-ot több mint egy millióan töltötték le PlayStation 3-ra, és PS Vitára! Gratulálunk nekik, szép szám!

A Mario Golf: World Tour Nintendo 3DS-re 2013 nyarán jelenik meg, és most kaptunk hozzá pár játékképet is!

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Frozenbytes Studios bejelentette, hogy a Trine 2: Director’s Cut március 8-ig 25%-al olcsóbb áron vásárolható meg a Nintendo eShopjában.

Megjelent egy érdekes videó, melyben a God of War: Ascension készítésének kulisszatitkaiba lehet belelesni. Érdemes megnézni, hogy milyen sok munka van a játék hátterében.

A Google és a Nintendo megállapodásának köszönhetően mostantól a Google StreetView ingyenesen elérhető limitált ideig letölthető alkalmazásként a Wii U-ra. A legnagyobb tévéken is körbe lehet majd járni a világot, megnézni azokat a területeket, amelyeket a Google már korábban lefényképezett. A szolgáltatás a tervek szerint 2016. március végéig lesz elérhető.

A Dead or Alive 5 Plus hamarosan megjelenik PS Vitára, kifejezetten a kézikonzolra tervezett irányítással, sokkal finomabb mozgásanimációval.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Darkstalkers: Ressurection kevesebb mint egy hónap múlva jelenik meg Xbox360-ra, és PS3-ra. A játékhoz új képek is érkeztek.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Az Urban Trial Freestyle február 20-án jelenik meg a PS Networkön, míg 3DS-en később, de még 2013 első negyedévében.


Ezen a héten leginkább az volt az érdekes, hogy néhány paranccsal mennyire fel lehet dobni a Chivalry: Medieval Warfare játékmenetét, illetve megtudtuk, hogy míg egy Star Wars verekedős játék nem készülhet el, egy Mass Effect társasjáték igen. Természetesen most is felsoroltuk a jövő héten esedékes játékokat -- érdemes ezt is átböngészni.


A hét kérdése: ha van demó, azt kipróbálod, vagy elegendők számodra a videók és a beszámolók?