Metal Gear Rising: Revengeance

Fejlesztő: Platinum Games
Kiadó: Konami
Megjelenés: február 21.
Platformok: PlayStation 3, Xbox 360

A Metal Gear Solid-sorozat vadhajtásában nem a nyugdíjazott Snake-é a főszerep, hanem a fiatal korában kiber-nindzsává alakított Raidené. Mivel pedig Raiden nem a csendes lopakodásról híres, hanem a kemény és brutális rajtaütésekről, a Revengeance sem egy taktikus akciójáték, hanem durva hack ’n’ slash, melyben a hétköznapi zsoldosoktól kezdve a Metal Geareken át mindent felszeletelhetünk. Bár a rajongók kissé vegyesen fogadták a játék bemutatóit, a fejlesztésért felelős Platinum Games letett az asztalra egyet s mást, elég csak a műfaj jelenlegi konzolgenerációt uraló királynőjére, a Bayonettára gondolni. Itt pedig nemcsak egy klassz harcrendszert kapunk, de egy kidolgozott, ezernyi történet elmesélésére váró univerzumot is, ami több mint húsz éve izgatja a játékosok fantáziáját. Sajnos a korábbi pletykákkal ellentétben a Revengeance nem jelenik meg PC-re, de a konzolos olvasók figyelmére mindenképpen érdemes, főleg, hogy 60 fps-sel fut azokon a hardvereken, melyeket már hat-hét éve nyüstölünk szakadatlan. Gigantikus boss-harcok, kidolgozott sztori, vér minden mennyiségben, és persze MGS-hangulat -- ezeket ígéri a Revengeance, mely csütörtökön rohamozza meg a boltok polcait.

Metal Gear Rising: Revengeance JátékképekMetal Gear Rising: Revengeance JátékképekMetal Gear Rising: Revengeance Játékképek

Crysis 3

Fejlesztő: Crytek
Kiadó: Electronic Arts
Megjelenés: február 22.
Platformok: PC, PlayStation 3, Xbox 360

Hiba lenne nem a hónap utolsó nagy megjelenésével kezdeni a most kissé rövidke rovatot. A Crytek FPS-trilógiája nagy utat tett meg, a szabad dzsungelharcból mára posztapokaliptikus, belvárosi háború lett -- hiába, haladni kell a korral, az észak-koreai rezsim lemészárlása már nem olyan menő, mint a vízi élethez szokott, high-tech idegenekkel vívott sci-fi küzdelem. A Crysis 3 lenyűgöző látványvilágot, PC-n DirectX 11-es funkciók egész sorát, összetett történetet és változatos multiplayert ígér, az olyan újonnan bevezetett játékelemekről nem is beszélve, mint az íj, mely 2013-ban lassan minden játék alapfegyverévé válik. Az elvárások nagyon magasak, különösen a többeket megosztó Crysis 2 után, a Cryteknek pedig nincs sok más alkalma bizonyítani a AAA-piacon, hisz a jövőben már csak free-to-play játékokat fognak fejleszteni (hiszi a piszi, de ez már legyen a mi gondunk). A sztori főszereplője a halálból visszatérő Próféta, a helyszín pedig a természet által visszafoglalt New York. Várós FPS-sel van dolgunk, pénteken kiderül, hozza-e a szintet.

Crysis 3 JátékképekCrysis 3 JátékképekCrysis 3 Játékképek

Persona 4 Golden

Fejlesztő: Atlus
Kiadó: Square Enix
Megjelenés: február 22.
Platformok: PlayStation Vita

Ahogy minden héten, úgy most is kedveskedünk kicsit a rétegjátékok rajongóinak: pénteken nem csak a Crysis 3 jelenik meg, de a PS Vita-exkluzív Persona 4 Golden is, mely a klasszikussá vált, PlayStation 2-re 2009-ben kiadott Persona 4 felújított, kibővített változata. A játék egy JRPG, de nem a megszokott stílusban, a sztori ugyanis korunk Japánjában játszódik egy kisvárosban, ahol is különös, rituális gyilkosságok történnek. Hőseink középiskolás tanulók, akik képesek átlépni egy alternatív, démonokkal teli létsíkba, melynek persze köze van az egyre növekvő hullaszámhoz. A játékosok nappal az iskolások átlagos életét élik, azaz órákra járnak, barátkoznak, igyekeznek csajozni / pasizni, kinek mi jön be. Éjjelente viszont hatalmas, kegyetlen és groteszk lényekkel küzdenek a stílustól megszokott, körökre osztott csatákban. A Persona 4 Golden egy eleve zseniális játékot tesz még teljesebbé, kapunk egy új karaktert, új mellékküldetéseket, sőt, afféle multiplayert is: a játékosok segítséget kérhetnek PSN-en át a többi Persona 4 kalandortól, hogy adjanak tippeket a különféle szörnyek leölésére. A Persona 4 Golden a PS Vita egyik legérdekesebb címének ígérkezik, aki rendelkezik a Sony kézi konzoljával, semmiképp se hagyja ki!