Fist of the North Star: Ken’s Rage 2

Fejlesztő: Koei
Kiadó: Tecmo Koei
Megjelenés: február 7. (digitális)
Platformok: PlayStation 3, Xbox 360, Wii U

A Dinasty Warriors-sorozat rajongói minden bizonnyal örömmel veszik, hogy a Japánban ultranépszerű, nálunk viszont kissé hányatott sorsú széria mellékágának folytatása is kapható lesz a hazai digitális boltokban.

A Ken’s Rage 2 egy tipikus akció-kaszabolós-darabolós őrület, némi fejlődéssel és történelmi-kulturális háttérrel -- igazából nehéz elmagyarázni egy teljesen laikus játékosnak, miért jó a Dinasty Warriors, maradjunk tehát annyiban, hogy aki szereti a látványos és mozgalmas hack ’n’ slasheket, az a Fist of the North Star: Ken’s Rage 2-t is szeretni fogja. A játék PlayStation 3-ta, Xbox 360-ra és Wii U-ra jelenik meg, PC-n ez a stílus eleve halálra lenne ítélve.

Fist of the North Star: Ken's Rage 2 JátékképekFist of the North Star: Ken's Rage 2 JátékképekFist of the North Star: Ken's Rage 2 Játékképek

Dead Space 3

Fejlesztő: Visceral Games
Kiadó: Electronic Arts
Megjelenés: február 8.
Platformok: PC, PlayStation 3, Xbox 360

Most komolyan, kell ehhez kommentárt fűznünk? Isaac immár harmadik alkalommal néz farkasszemet az élőhalott nekromorfokkal, ám ezúttal nem egy űrhajón vagy állomáson, hanem egy jeges bolygón, amit az unitológusok magánhadserege tart ostrom alatt. A planétán élő telepesek örülnek is, meg nem is Isaac feltűnésének, aki vagy egyedül, vagy egy John Carver nevű katona társaságában veszi fel a harcot a gonosszal.

A Dead Space 3 a sorozat történetében először kooperatív játékmódot is villant (Johnnak ekkor sokkal nagyobb szerep jut), mely a kampányt dolgozza fel, de persze egyedül játszva is teljes értékű történetet kapunk, nem kell aggódni a dizájn felborítása miatt. Ugyanakkor a horrorelemek aránya változott, a játékmenet akciódúsabb lett, átalakult a fejlődés, eltűnt a kreditrendszer, megjelent a mikrotranzakció, és immár emberi ellenfelekkel is közvetlen harcba keveredhetünk.

A Dead Space 3 demóját a PC Guru csapata is végigjátszotta, elég meggyőzőre sikeredett, reméljük hát, hogy a jövő héten érkező teljes változattal is meg leszünk elégedve. Igaz, szomorúan vettük tudomásul nemrég, hogy a PC-s változat nem sokban különbözik majd a konzolos portoktól.

Dead Space 3 JátékképekDead Space 3 JátékképekDead Space 3 Játékképek

Scribblenauts Unlimited

Fejlesztő: 5th Cell
Kiadó: Warner Bros.
Megjelenés: február 8.
Platformok: PC, Wii U, 3DS

Amerikában már jó ideje elérhető, hozzánk viszont csak a jövő héten jő el a különleges Scribblenauts-sorozat legújabb része. A PC-re, Wii U-ra és 3DS-re megjelenő programban egy Maxwell nevű fiút irányítunk, aki egy varázsfüzetbe rajzolt, a valóságban is testet öltő tárgyakkal oldja meg az elé kerülő nehézségeket, hogy csillagokat gyűjtsön a pályákon és a segítségükkel megmentse a húgát egy varázsló átkától -- akit mellesleg ő maga bosszantott fel egy gonosz tréfával.

Összetett és kedves történetre számíthatunk, aranyos, 2D-s grafikai stílusban, sok-sok logikai feladvánnyal, melyeket pusztán kreatív szellemünk segítségével gyűrhetünk le. A játékot a PC Guru legutóbbi számában már teszteltük, és bár nem kapott valami fényes százalékszámot, lehetséges, hogy mások jobban beleszeretnek, mint Wilson kolléga.

Scribblenauts Unlimited JátékképekScribblenauts Unlimited JátékképekScribblenauts Unlimited Játékképek

The Plan

Fejlesztő: Krillbite Studio
Kiadó: Krillbite Studo
Megjelenés: február 10. (ingyenes, digitális)
Platformok: PC, Mac

Ezen a héten sem ússzuk meg független fejlesztésű játék nélkül. A The Plan egy különleges atmoszférájú indie alkotás, melyben egy legyet irányítva kell boldogulnunk a látszólag üres mezőn, a Limbóra hajazó grafikai stílusban.

A játék legnagyobb erénye, hogy a többi felsorolt címmel ellentétben teljesen ingyenes, február 10-én bárki letöltheti a hivatalos weboldalról Windows- és Linux-PC-re, illetve Macre. Érdekes darab, annyi szent, Chris már a képek láttán is szerelembe esett -- ha kézhez kaptuk, még visszatérünk rá!

The Plan JátékképekThe Plan JátékképekThe Plan Játékképek

Lábjegyzet:

  • Skyrim: Dragonborn DLC (PC, Steam, immár itthon is) -- február 5.
  • Special Forces: Team X (PC, Steam) -- február 6.