PC

Tim Schafer a Kotakunak adott interjújában elmondta, hogy a Double Fine miért nem utazik folytatásokban. A magyarázat nagyon egyszerű: a csapatnak túl sok egyedi ötlete van, s ezeket szeretnék minél hamarabb megvalósítani -- elég csak a rendszeresen megrendezésre kerülő, céges ötletelésre, az Amnesia Fortnightra gondolni, melynek keretében idén is csak olyan játékok születtek, amilyeneket a cég korábban még nem csinált.

Természetesen a Double Fine gyakran kap olyan üzeneteket a rajongóktól, melyekben folytatást követelnek (különösen a Psychonauts és a Brütal Legend), de ezeket maximum csak bóknak veszi Schafer. Úgy értelmezi, ezek jelei annak, hogy jó munkát végeztek, s az emberek még többet szeretnének látni ugyanabból, ám szerinte nem biztos, hogy mindenki egy konkrét folytatással lenne elégedett -- ugyanakkor egyszer szívesen készítene egy második részt valamelyik alkotásához. Elmondása szerint mindegyik Double Fine-játék olyan, hogy most megnézve tisztán látszik, mit kellene másképpen csinálni ahhoz, hogy a program jobb lehessen.

A Sega a héten felvásárolta a japán Atlus játékkiadó- és fejlesztőcég tulajdonosát, az Index Corporationt kb. 140 millió dollárért, annak minden játékjogával és mintegy 400 dolgozójával együtt. A Sega pontos terveket még nem hozott nyilvánosságra, de az üzletet bejelentő sajtóanyagból azt sikerült leszűrni, hogy az Atlus továbbra is készítheti a konzolos játékait, az IP-k egy részét viszont a PC-s és mobilos szegmensbe is áthoznák, sőt játékgépeket is gyártanának.

John Riccitiello, az EA egykori vezérigazgatója, is azon befektetők közé tartozik, akik Will Wright új cégét, a Syntertainmentet támogatják -- a csapat ötmillió dolláros tőkével kezdheti meg a munkáját. Az első játékról egyelőre még nincsenek pontos információk, de azt azért tudjuk, hogy a cég célkitűzése az, hogy összemossák a valóság és szórakoztatás közötti határvonalat, bármit is jelentsen ez.

A Valve közétett egy újabb, a játékosközösség által készített csomagot a Counter Strike: Global Offensive című játékhoz. A pakk neve „Operation Bravo”, és nyolc új pályát ad hozzá játékhoz. Ezek között van egy visszatérő is, mely az „Operation Payback” csomagból köszön vissza. Ára hat dollár, és a vásárlás után a hivatalos szervereken lehet velük játszani, Casual, Deathmatch, és Competitive játékmódokban. 

Ez történt... (2013. - 38. hét)

Október 3-án a Take On Mars elhagyja a Steam Early Access rendszerét, illetve egy testes, ingyenes kiegészítőt kap -- a Deimos Content Pack két új felfedezhető területet hoz, valamint egy dinamikus időjárásrendszert. A Take On Mars még most olcsón, 13 dollárért vehető meg a Steam Early Access révén, de amint eljön a premier, 18 dollárt lesz köteles fizetni az, aki játszani akar a Bohemia Interactive marsjáró-szimulátorával. A Take On Mars mellesleg nemrég bővült gyűjthető kártyákkal.

A Pro Evolution Soccer 14 már a boltok polcain van, de a játék nem tartalmazza az összes multiplayer módot. Az első foltot -- mely a Friend Match Lobby, a Ranking Match, és Master League Online többjátékos módot adja hozzá a játékhoz -- installálni kell. A második tapasz heteken belül érkezik, mellyel a 11 vs. 11 játékmód válik elérhetővé. Ez utóbbi egyébként új, javított matchmaking-rendszert is tartalmaz, ezáltal segítve azt, hogy kb. azonos tapasztalattal rendelkező játékosok kerüljenek össze az online küzdelmekben.

Az egész hét a GTA 5-ről szólt, így nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a játék PS Store-ban kapható digitális verziója számos teljesítménybeli problémától szenved. A mélyelemzést végrehajtó Digital Foundry emiatt egyértelműen a Blue-ray verziót javasolja a vásárlóknak. A legfontosabb problémákat az alábbi videó mutatja be, a lényeg látható.

Konzol

A héten megint volt Nintendo Direct, a fő téma pedig ezúttal a sport és a kimozdulás volt. A heti konferencia nagy bejelentése az volt, hogy november elsejétől január 31-ig bárki ingyenesen letöltheti a Wii Fit U 31 napos próbaváltozatát, csak egy balance board kell a konzol és az internetkapcsolat mellé. 

Az alkalmazás a próbaidő során teljes értékű programként funkcionál, így mind a 77 edzéshez hozzáférhetünk, ebbe beleértve a 19 új mozdulatsort és a zenés testmozgásokat is. Ha az egy hónap alatt megtetszik a Wii Fit U, nem kell mást tenni, mint megvásárolni a boltokban kapható Fit Meter névre keresztelt lépésszámlálót, amit aztán a konzollal szinkronizálva örökké velünk maradhat a Wii Fit U. A Fit Meter a Nintendo közlése szerint nemcsak egy egyszerű lépésszámláló, hanem egy összetett szerkezet, ami a lépéseink mennyisége mellett azok intenzitását is nézi, sőt még azt is, hogy a tengerszinthez képest milyen magasan futottunk vagy sétáltunk, ezzel alkotva egy, a lehetőségekhez mérten pontos képet a testmozgásunk hatásosságáról.

A Nintendo továbbá bejelentette, hogy HD grafikával és pontosabb kezeléssel visszatér a Wii nagy húzócíme, a Wii Sports. A Wii Sports Club névre átkeresztelt program tartalmazza az öt nagy kedvencet, amiket immáron online multiplayer módban is lehet majd játszani, mégpedig a klubunk színeit képviselve, a Nintendo ugyanis a lakhelyünknek megfelelő regionális klubokba oszt minket, hogy aztán a többiekkel versenyezhetjük -- persze lehet casual szórakozásnak is hódolni, vérmes meccsek nélkül. 

A Wii Sports Club szakaszosan fog megjelenni: elsőként a tenisz és a tekézés lesz elérhető november 7-től, majd pedig valamikor az elkövetkezendő hónapokban jön a boksz, a kosárlabda és a golf. Minden játékos 24 óráig ingyenesen próbálhatja ki az egyes sportokat, de az idő lejárta után, ha tovább kíván játszani, fizetni kell: további 24 óra 1,79 fontba kerül, az egyes sportok megvásárlása pedig 8,99 fontba.

Végezetül bemutatkozott a Wii Street U, melynek segítségével egy virtuális sétát tehetünk egy kiválasztott helyen. Nem kell mást tenni, mint rálépni a balance boardra, és a Google elhozza a tévéképernyőnkre az áhított helyet.

A teljes Nintendo Direct az alábbi videóban tekinthető meg.

Az Ouya eléggé problémás, visszaéléssel körüllengett Free the Games programja átalakuláson megy át. A cég vezérigazgatója, Julie Uhrman a panaszokat meghallgatva változtatott a követelményeken: aki jelentkezni kíván erre, annak most már legalább tízezer dolláros támogatást el kell érnie a Kickstarteren (eddig 50 ezer volt a minimum), de minden tízezer dollárnak legalább 100 adakozótól kell származnia. Továbbá nincs 100 ezer dolláros bónusz a legtöbbet gyűjtött jelentkezőnek, illetve ezentúl nem kell hat hónap Ouya-exkluzivitást vállalni, de minden tízezer dollár támogatás átvételét követően egy hónap kizárólagosságot igen -- bár PC-re egyidőben is megjelenhet a program, csak más, rivális konzolra nem adhatják ki a vállalt időn belül.

A Capcom bejelentette, hogy a nemrégiben digitálisan megjelent Ducktales: Remastered dobozos formában is kapható lesz, de csak Észak-Amerikában. A kiadás Xbox 360-ra, PS3-ra és Wii U-ra jelenik meg november 12-én, az ára pedig 20 dollár lesz.

A Ryse: Son of Rome mégsem 1080p felbontásban fut. A Microsofttól Aaron Greenberg korrigált, mondván, a játék csak 900p felbontásban jelenik meg, de a konzol 1080p-re húzza ki a képet, ami így is fantasztikusan néz ki.

A TGS alkalmából egy új kedvcsináló videót kapott az Xbox One-ra megjelenő Crimson Dragon.

A Microsoft szeretné, hogy a Gears of War-sorozat valamilyen formában az Xbox One konzolon is folytatódna, ám egyelőre a gyártónak nincs mit bejelentenie ezzel kapcsolatban. „Az Epic-et kell kérdezni arról, milyen terveik vannak. ” -- mondta a Microsoft Game Studios első embere, Phil Spencer.

Jön egy új Gravity Rush epizód. Ehhez is megjelent egy videó.

Megjelent, s október 5-ig ingyenes az iPadre írt Disney Infinity Toy Box program. Ezzel az alkalmazással bárhol vagyunk, elkészíthetjük a nekünk tetsző homokozót, amit aztán a teljes programban, konzolon élvezhetünk és szerkeszthetünk tovább. A külön élményként funkcionáló program 60 ingyenes építőelemet tartalmaz, de a kínálat azonnal bővül, amint a konzolos verzióban feloldunk valamit. 

A múlt héten bemutatott RetroN konzol startját elhalasztják december 10-re, jelentette a fejlesztő HyperKin. Az Egyesült Államokban az ára 100 dollár, Európában 90 euró lesz. A készüléknek már régen meg kellett volna jelennie -- a csúszás oka az, hogy számos ponton javítottak rajta, így jobb szellőzést kapott, illetve lehet majd használni vele a Sega Power Base Converter nevű eszközt is, mely eredetileg arra lett tervezve, hogy a SEGA Genesis tudja futtatni a SEGA Master System játékait.

Megjelent a The Legend of Zelda: Wind Waker launch trailere!

A PS4 egy újabb funkciójára derült fény: képes szerverként funkcionálni, hogy iOS-t és Androidot használó telefonokra és tabletekre játékokat streameljen, a PS Appot használva. Ezt a Tokyo Game Show keretében mutatták be, egy Sony Xperia Z mobiltelefont használva. 

Az Ace Combat Infinity PS3-ra készülő, ingyenesen játszható játék lesz, derült ki egy internetre került promóképből. Megjelent egy új trailer is, mely az „Ulysses Disaster” címet viseli.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A PS Vitára készülő Soul Sacrifice Delta is kapott egy majdnem negyedórás játékmenet-videót. 

A hét kérdése: hogy tetszik a GTA 5?