PC

A videojáték-történelem legnagyobb háborúját vívták pénteken az EVE Online-ban, Delve régióban. A konfliktust a Test Alliance Please Ignore csoportosulás tagjai robbantották ki némi fosztogatással -- az eredmény az alant látható videó alapján kissé meghaladta az elvárásokat. 50 ezer játékos harcolt másfél napon keresztül, de még most is vannak összecsapások, szóval aki balhéra vágyik, menjen fel a szerverekre.



A Riot Games egy új, Proving Grounds nevű pályával szeretné helyettesíteni a Leauge of Legends játékosai által kiagyalt ARAM "játékmódot" -- ez ugyanis nem hivatalos opció, mindössze a normál mód fanok által kicsavarásáról van szó. Az új térkép elvileg az oktatópálya átalakított változata lesz, és bár már 20-án el akarták rajtoltatni a kiegészítést tartalmazó patch-et, határozatlan időre elhalasztották a dolgot.

Július 4-én fog megjelenni az Amplitude Endless Space címre keresztelt játéka. A program egy klasszikus stratégiai játék, amiben az elérhető nyolc fajjal az a feladatunk, hogy megtalálva a háború, a diplomácia, a fejlődés és a felfedezés közötti egyensúlyt, meghódítsuk a teljes galaxist. A játék PC-re jelenik meg, kedvező, 30 dolláros áron.



A Bethesda még nem kezdett el dolgozni a Skyrim következő DLC-jén, de az biztos, hogy még készíteni fognak letölthető tartalmat, csak előbb látni akarják, hogy miként reagálnak az emberek a Dawnguardra.

A Ubisoft egy új videót adott ki a ShootMania Stormból, illetve megtudtuk, hogy már lehet jelentkezni a játék zárt bétatesztelésére. A jelentkezéseket július 2-ig lehet leadni a hivatalos oldalon, s aki sikeresen bejut, az hét napig élvezheti a különböző játékmódokat, köztük az új, 5 az 5 elleni csatára koncentráló Siege módot.



A Red 5 Studios ingyenesen játszható online lövöldéje, a Firefall sikeresen zárta az első zártkörű bétatesztelését. A programra eddig félmillió játékos volt kíváncsi, ez a szám pedig még tovább növekedhet, hiszen hamarosan sor kerül a második tesztperiódusra, melyre a hivatalos oldalon lehet jelentkezni.

A játékosok visszajelzéseire alapozva a fejlesztők a nyár folyamán több változtatást is végrehajtanak, amik a fejlődéstől kezdve az alap játékmenetig a játék minden területét érinteni fogja. A terveiket az alábbi videóban részletezik:



Minimum konfiguráció:
  • Operációs rendszer: Windows XP (32/64-bit)
  • CPU: kétmagos, 2,6 GHz-es AMD, vagy kétmagos, 2,2 GHz-es Intel processzor (Athon 64 X2, Athlon II X2, Phenom II X2 / Core 2, Core i3, Pentium Dual Core)
  • VGA: ATI Radeon HD 4550 / Nvidia Geforce 8600
  • RAM: 4 GB

Ajánlott konfiguráció:
  • CPU: négymagos, 2,8 GHz-es AMD, vagy négymagos, 2,4 GHz-es Intel processzor (Athlon II X4, Phenom, Phenom II X4 / Core 2 Quad, i5, i7)
  • VGA: ATI Radeon HD 4850 / Nvidia Geforce GTS 450
  • RAM: 4 GB

PC-re is megérkezik az iOS-re már kiadott, körökre osztott stratégiai játék, a Hero Academy. A program mobileszközökön már nagy sikernek örvend, a Steamre jövő PC-s port pedig támogatja majd a cross-platform multit, megtámogatva a Team Fortress 2 karaktereivel. Megjelenés augusztus 8-án, alant a trailer látható.



Új karaktereket kap a DotA 2. Luna, a holdjáró egy óriási párducon lovagolva osztja a halált, Wisp pedig egy fényes gömb, aki / ami bárhová képes elteleportálni és extra képességekkel felruházni hőseinket -- persze csak egy rövid időre. A két új szereplő saját videót is kapott, illetve a játék bővül egy Heropedia nevű lexikonnal, melyben a DotA 2 összes karaktere részletes információkkal egyetemben lesz megtalálható.


Luna


Wisp

A Zynga a héten három játékot is bejelentett: a The Ville egy, a Simshez hasonlatos játék, amiben megalkothatjuk álmaink otthonát, és a simünk, izé a karakterünk életét menedzselhetjük; a ChefVille-ben egy étterem működését felügyelhetjük, sőt valódi recepteket is tanulhatunk, végül pedig jön a FarmVille 2, amiről sokat nem tudtunk meg, csupán annyit, hogy jobb grafikára és animációkra lehet számítani.







A Remedy klasszikus Death Rallyjének telefonos rebootja PC-re is megjelenik. Az augusztusban érkező portért 9,99 eurót kell majd kicsengetni Steamen. Alant három kép is látható.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Látványos gyűjtői kiadást kap az ősszel érkező NBA 2K13. A 99,99 dollárt kóstáló csomagban a kötelező művészi albumon és egyéb apróságokon túl egy saját kosárlabda is helyet kap.

Ez történt... (2012. - 26. hét)

Július 24-én érkezik a Left 4 Dead 2 masszív, Cold Streamnek nevezett DLC-je. A csomag egy rajongói kampányt és pár, az első részből származó pályát tartalmaz, tesztelése pedig március óta tart. Minden platformra jön, tessék hát felkészülni, és elő a baltákat!

Érdekel a Worms-sorozat történelme? Na és a Worms Revolution vízi csatái? Amennyiben mindkét kérdésre igennel felelsz, az alábbi videót neked találták ki! Angol tudás azért nem árt.



Mobil

Megérkezett a CES-en bemutatott iCade Mobile kontroller, mely az iPhone és iPod tulajdonosoknak hivatott megkönnyíteni a játékok irányítását. Az eszköz Amerikából rendelhető meg 70 dolláros áron, és bár nem szép, hasznosságához nem férhet kétség.

Ez történt... (2012. - 26. hét)

Megérkezett az androidos Final Fantasy III is. A játék a Google Play-en 15,99 dollárt kóstál, és mivel a DS-es változat felturbózott verziójáról van szó, a 3D-s látványra és a frissített sztorira sem lehet panasz. A játék minimum Android 2.2-t igényel.

Okostelefonokra költözik a zseniális Might & Magic: Clash of Heroes. Az XBLA-n és PSN-en már hódító, de eredetileg NDS-re fejlesztett taktikai játék iOS-re és Androidra is elkészül, igaz, részletekkel egyelőre nem szolgálhatunk.

A Google I/O-n a The Dark Meadow fejlesztője bejelentette új játékát. A mobilplatformokra készülő Horn egy fantasy kalandjáték, melynek főszereplője egy fiatal kovács, aki egyik reggel arra ébred, hogy a faluját ellepték különös és néha vicces szörnyek. Az út során hamar kiderül, hogy a lények valójában a falu lakói és a helybeli állatok kifordult másai, amit egy átok okozott, s egyedül csak a játékos képes arra, hogy rendet tegyen. A történet során, az egyik szörny levágott, még mindig kommunikálni képes fejének kíséretében három egyedi világot járunk be, ahol aztán a ránk váró ellenfelek legyőzése mellett csavaros feladványokat is meg kell oldanunk a nagyjából 10 órás játék alatt.



A Horn még nem kapott megjelenési dátumot és árat sem, de az biztos, hogy nem csak iOS-t futtató eszközökön fog megjelenni, hanem Androidra is -- legalábbis a Nexus 7-en biztosan menni fog, hiszen ezen mutatták be először.

Konzol

Futás közben is megcsodálható a sokak által vitatott létjogosultságú Guardians of Middle-earth: a játék nem néz ki rosszul, bár még mindig nem értjük, mi szükség van rá. Nektek bejön elsőre?



Íme 10 percnyi játékmenet a ZombiU-ból…



…itt pedig hét percig a PlanetSide 2 mozog.



Új trailer érkezett a 3DS-re készülő Monster Hinter 4-hez. A játék 2013 tavaszán érkezik és elég jól néz ki, reméljük, megdobja kicsit a konzol eladásait.



A LittleBigPlanet 2-höz egy ingyenes DLC jelent meg Summer Creator's Kit néven. A csomagban 26 matricát, 4 új tárgyat és 4 dekorációs elemet találunk. A DLC csak egy hétig ingyenes.

A Nintendo által kiadott új videóban láthatjuk, hogy pontosan mekkora is a különbség a régi 3DS és az új, 3DS XL között.



A Sony szerint hamarosan indul a LittleBigPlanet Karting bétatesztelése, részleteket és időpontot azonban már nem mondtak.

A Famitsuból kiderült, hogy a Dead or Alive 5 egyik új karaktere a kanadai taekwondo-mester, Rig lesz.

Ez történt... (2012. - 26. hét)

A Media Molecule a LittleBigPlanettel elért sikereket követően vadonatúj játékok fejlesztésébe kezdett; a hivatalos oldalon elhelyezett álláshirdetés szerint a készülő új IP-k még az LBP-nél is ambiciózusabbak. Az sajnos nem derült ki, hogy miről van szó, de az igen, hogy AAA-kategóriájú programokról van szó, melyek több platformot céloznak meg.

A Gran Turismo 5-höz két új DLC jelent meg: az egyik egy új, ingyenesen letölthető autó, a Porsche boxermotorral felszerelt, 200 lóerős Toyota FR-S, a másik, öt dolláros pakk pedig a Twin Motegi pályát hozza el két konfigurációban.

A Pokemon Black & White 2 két nap alatt 1,6 millió példányban kelt el Japánban, ezzel az ország harmadik leggyorsabban fogyó DS-játékává válva.

Egyéb

Akartok LEGO Portal készletet Chell minifigurával és összerakható GLaDoS-szal? Ha igen, akkor szavazzatok és támogassátok az ötletet az alábbi linken -- alant pedig nézzétek meg a képeket kedvcsinálónak. Jól mutatna az asztalon, nem igaz?

Ez történt... (2012. - 26. hét)

Egy amerikai kutatás szerint a játékosok 35%-a a digitális disztribúciót favorizálja a dobozos vásárlással szemben. Az NPD által levezényelt kutatásban 8500 játékos vett részt, és állítólag reprezentatív mintáról van szó.

Emlékeztek még a hihetetlen E3-as Final Fantasy techdemóra? Nos, a Square Enix szerint a Luminous Engine-nek keresztelt motor annyira jól skálázható, hogy bár a következő konzolgenerációt is bőven kiszolgálja, akár iPadre is lehet játékot fejleszteni a segítségével. Kijelentették továbbá, hogy az E3-as demó egy sima PC-n futott, amiben csak olyan alkatrészek voltak, amik bárki számára elérhetőek.

Az Activision a héten lefoglalt minden, Kínával kapcsolatos Call of Duty doménnevet. Összesen 17 címre tették rá a kezüket, köztük a témába illő kínai kifejezésekre is.



A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • The Secret World (július 3.) - PC
  • Theatrhythm: Final Fantasy (július 6.) - 3DS
  • Beat the Beat: Rhythm Paradise (július 6.) - Wii
  • Agarest: Generations of War 2 (július 6.) - PS3
  • Jonah Lomu Rugby Challenge (július 6.) - Vita


A hét kérdése: évente hány játékot játszol végig?