PC

Stephane D’Astous, az Eidos Montreal menedzsere a Thief 4-gyel kapcsolatban árult el pár titkot az OXM-nek. Bár a szöveg nagy része nettó reklámduma (tudjátok: "a Deus Ex remek játékok sorát indítja el, ilyen lesz a Thief 4-is, blablabla"), azért jutott pár érdekes infó is. Ilyen, hogy a Thief 4 nem csak lopakodásra épül majd, tehát esélyes, hogy kicsit akciódúsabb folytatást kapunk, illetve hogy a csapat ugyanúgy újraértelmezi a sorozatot, mint a Deus Exet a zseniális Human Revolution esetében. Reméljük, hogy az E3-on már többet tudunk.

Megérkezett az első, játékmenet-jeleneteket is tartalmazó kedvcsináló a Crysis 3-ból. A videó rövid, hosszabb trailer április 24-én jön.



John Beiswengernek most jutott eszébe, hogy a Ubisoft ellopta az ötletét, mikor elkészítették az Assassin's Creedet. Az író azt állítja, hogy a 2003-ban megjelent Link című könyve egy az egyben ugyanaz, mint a francia cég 2007-ben indult sorozata. A bíróságnak benyújtott papírokban párhuzamot von a Link Machine és az Animus között, továbbá az ő könyvében is vannak orvgyilkosságok, illetve az egészet egy spirituális és bibliai elemekkel átszőtt hangulat hatja át, akárcsak a játékokat.

Beiswenger a Ubisoft mellett a Gametrailerst is beperelte az oldalon található, a játékkal kapcsolatos trailerek miatt. A két céggel kapcsolatban összesen 11 ponton vélte azt, hogy sértették a szerzői jogait, s 5,25 millió dollárt követel kárpótlás gyanánt, illetve további juttatásokat az egyéb jogsértések után.

A Prototype 2 egy élőszereplős videóval jelentkezett, melyhez Johnny Cash adja a hangulatot a Hurttel.



A rajongók nem fogadták jól azt a hírt, hogy a Dark Souls PC-s kiadása a Games for Windows Live szolgáltatást fogja használni. A Namco egy darabig nem reagált az üggyel kapcsolatban, de a napokban megszólalt a játék vezető tervezője, aki elmondta, hogy elsősorban az ismerős rendszer miatt döntöttek a Live mellett, azonban még nincs semmi sem kőbe vésve, így megtörténhet, hogy hamarosan egy új bejelentéssel állnak elő.

Az Indie Royale's Spring Bundle keretében akciósan juthatunk hozzá az Unstoppable Gorghoz, a Depths of Perilhez, a Tobe's Vertical Adventure-höz, az Inferno+-hoz, a Slydrishez és a Ballistichez. Aki 5 dollárnál többet fizet, az megkapja Danimal Cannon Roots című chiptune-albumát. Érdekesség még, hogy minél többet fizetnünk a játékokért, a mínium ár annál lejjebb kúszik, az idő teltével pedig az ár növekszik.

Ennél is érdekesebb talán az új Humble Indie Bundle pakk, amely elég nagy vihart kavart. Ez ugyanis az Amanita Design munkáit kínálja, nevezetesen a Samorost 2-t, a Machinariumot, és a Botaniculát. A kisebb botrány épp utóbbi miatt tört ki, ugyanis ez a cseh csapat legfrissebb munkája (teszt a következő PC Guruban!), és a csomag a megjelenés napján debütált, így az előrendelők teljesen jogosan háborodtak fel, mondván, hogy ők 9 dollárt fizettek a játékért, amit aztán még frissen bárki megvehetett akár egy dollárért is. Az Amanita a hivatalos weboldalán kért elnézést, és megígérte, hogy minden előrendelő megkapja a Botanicula zenei anyagát és egy exkluzív művészeti albumot kárpótlásként.

A Funcom elindította a The Secret Worldhöz kapcsolódó böngészős játékát, a The Secret Wart. A Facebookon keresztül működő program célja az, hogy a három frakció valamelyikével a lehető legnagyobb területet foglaljuk el az adott oldal propagandájának terjesztésével. A sikeres játékosok exkluzív képeket és videókat kapnak, továbbá a játékban használatos tárgyakat is beszerezhetnek, illetve bétabelépők is kiosztásra kerülnek, az igazán ügyes játékosok pedig meglátogathatják a fejlesztőcsapatot Kanadában, akik hajlandóak betenni az illető nevét a stáblistába.

A Battlefield Heroes új pályával bővült, melynek helyszíne nem más, mint a Hold. A vicces add-onról alant egy trailert is láthattok, érdemes megnézni.



Jól teljesít az ingyenes EverQuest. A játék nagyjából egy hónapja játszható költségmentesen, és ez alatt a Sony hivatalos statisztikái szerint 150%-kal nőtt az egyéni belépések száma. Az eladott tárgyak 125%-kal szaporodtak meg, és 350%-kal többen regisztráltak a játékba, mint korábban. Nem semmi adatok, gratulálunk, Sony!

Eddig azok a játékosok, akik gondot okoztak a hivatalos EA fórumokon, s bannolták őket, nem férhettek hozzá a megvásárolt játékaikhoz -- mostantól azonban ha offline módba állítjuk az Origint, nyugodtan szórakozhatunk, a multiplayer módot pedig a kitiltásunk visszavonása után vehetjük be. Az EA állítása szerint a bannok nagy része csak ideiglenes, de a folyamatot meg lehet gyorsítani az ezen az oldalon leírt instrukciók szerint.

Konzolon már javában tart a Ghost Recon: Future Soldier béta, mivel azonban a PC-sek kimaradnak a jóból, muszáj beérniük a két videóval, melyeken a fejlesztők prezentálják a béta pályáit és játékmódjait. A béta egyébként egész jó.

Pályák és játékmódok:



Osztályok:



A Macquarie Equities elemzői arra a megállapításra jutott, hogy a Call of Duty-széria eladási elkezdtek lelassulni. Noha hivatalos adatok nem állnak a rendelkezésünkre, a becslések szerint a Modern Warfare 3 a korábbi premier és az erősebb start dacára 4,2 százalékkal elmarad a Black Ops ugyanebben az időben mért teljesítményétől.

A Mass Effect 3-ból az Egyesült Államokban lemezes formában 1,3 millió példány talált gazdára a három platformon összesen. A legtöbbet, 940 ezret, Xbox 360-on értékesítettek.

Új videót adott ki a Codemasters a várva várt Dirt Showdownhoz, melyből a pontos megjelenési dátumot is megtudtuk: az autós őrület május 25-én kerül boltokba PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra, de előtte, május 1-én egy demóverzió is felkerül a netre, csak a biztonság kedvéért.



A Bohemia bejelentette, hogy az Arma 3-ban lesz még egy kisebb sziget, amiről eddig nem tudtunk. Stratis 19 négyzetkilométeres méretével persze még így is impozáns, de ne feledjük, a derék csehek sosem kispályán játszottak, ha harci szimulátorokról van szó. A csapat egy látványos új trailert is kiadott, alant lehet gyönyörködni benne.



Jade Raymond, a Ubisoft Toronto vezetője elmondta, hogy az új stúdió élén felnőtt játékok készítésével fognak foglalkozni, hiszen eljött az ideje annak, hogy ez a médium felnőjön. A meglátása szerint nem kell egy Michael Bay-típusú látványos akciófilm ahhoz, hogy milliókat hozzanak a konyhára; komoly témák boncolgatásával is lehet sikereket elérni.

Újabb trailer: SBK Generations. A márciusban bejelentett motorversenyzős játék grafikája talán nem a legjobb, de a hangulat rendben van, mi több, jön PC-re is. Megjelenésére májusban lehet számítani.



Francia nyelvű bemutató videót kapott a FIFA 12 Euro 2012 DLC-je. Ugyan a szövegből egy kukkot sem értettünk, annyi világossá vált, hogy az EA most is a maximumot nyújtja, így a focirajongók tuti meg lesznek elégedve.



Hallottatok már a Tales of Mephistopheles című indie játékról? Nem? Nos, egy fantasy akció-szerepjátékról van szó, ami kizárólag PC-re fog megjelenni. Véleményt inkább nem nyilvánítanánk, főleg, hogy az alfaváltozatról készült felvételek felérnek ezer szóval. A hangszórókat vegyétek lejjebb, ugyanis dübörögni fog a rock.



Visszavárja a Square Enix a Final Fantasy XIV csalódott játékosait. A kiadó 10 napos ingyen játékidőt garantál május 10-től 21-ig azoknak, akik inaktív profillal rendelkeznek, hogy kipróbálhassák az 1.22-es patchben eszközölt változtatásokat. Mi több, azok, akik 90 napnál többre fizettek elő január óta, alacsonyabb havidíjjal számolhatnak, sőt, a játék stáblistájában is szerepelni fog a nevük.

A SimCity új videójában a vízzel kapcsolatos szimulációkat tekinthetjük meg.



Egy darabig úgy volt, hogy elkészül egy Halo MMOG, de végül a projektből nem lett semmi. A probléma részben az volt, hogy a játék túl sokba került volna, a másik tényező pedig maga a Bungie volt. Pont a játék munkálatai során vált a cég függetlenné, ami megingatta a Microsoftot a Halo-univerzumban, így jobbnak látták, ha leállítják az MMOG fejlesztését.

Új pálya és játékmód várható a Gotham City Impostors legfrissebb ingyenes DLC-jében.

Multiplayer trailert kapott az egyre meggyőzőbb Spec Ops: The Line. A taktikai TPS többjátékos módja amolyan ötvözete a Ghost Reconnak és a Call of Dutynak, megfejelve homokviharokkal és egyéb, Dubajra jellemző nyalánkságokkal. A játék június 29-én jelenik meg PC-re és konzolokra.



Nem haldoklik a PC-s piac, sőt, másodvirágzás várható. Az IDC első negyedéves jelentése szerint idén 2,3%-kal nőtt a számítógépes alkatrészek eladása 2011 év végéhez képest annak ellenére is, hogy a thaiföldi katasztrófa után az elemzők legfeljebb 0,9%-os növekedéssel számoltak. Ez számszerűsítve 87 millió újonnan épített PC-t jelent 2012 első három hónapjában -- impozáns, nemde? A szakértők szerint a 2011-es PC-s robbanás idén is megismétlődhet, újra nyeregbe ültetve kedvenc platformunkat.

A Binary Domain PC-s verziója április 27 digitális formában, május 18-án pedig lemezes kiadásban is elérhető lesz.

A Crate Entertainment a Kickstarter segítségével szeretné befejezni a Titan Quest szellemi folytatásának szánt Grim Dawn fejlesztését. A srácoknak 280 ezer dollárra lenne szüksége, ami nem a teljes támogatás, csupán arra kell, hogy végre révbe érjen a projekt. Ha sikerül ennél több pénzt összekalapozni, akkor több teljes munkaidős fejlesztőt fogadnak fel, illetve több külsős művészt állítanak rá a játékra, ami azt jelenti, hogy több tartalmat kapunk. Eddig 75 ezer dollár gyűlt össze.



A Guild Wars 2 előrendelői részt vehetnek a játék első bétahétvégéjén, ami április 27-től egészen 29-ig tart majd.

A Rockstar Games kiadta a Max Payne 3 hivatalos amerikai tévéreklámját. Látványos anyag, annyi szent.



Konzol

A ToeJam & Earl-széria mögött álló HumaNature Studios egy új „nagyon aranyos és bohókás” játékot készít a Sony számára -- derült ki egy álláshirdetésből. Megtudtuk továbbá azt is, hogy egy, minden korosztálynak és nemnek szánt programmal állunk szembe, ami kitolja a mesterséges intelligencia és történetmesélés határait.

A Bond sorozat 50. évfordulóját megünnepelve az Activision egy új 007-es játékot fog kiadni. Az Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra készülő 007 Legends hat James Bond-filmet gyúr össze egy játékba -- bár azt még nem tudjuk, hogy melyekről van szó, de a cég a klasszikus darabok és a legújabb Skyfall legjobb pillanatait ígéri, amiket az adott 007-es ügynök bőrébe bújva élhetünk át.

A Eurocom műhelyében készülő, ősszel esedékes játékban a kampány során megkapjuk a klasszikus MI-6 Ops missziókat, melyeket most már a rossz fiúk szemszögéből is átélhetünk, a multiplayer mód terén pedig lesz négy főt támogató osztott képernyős és hagyományos öldöklés a sorozat 50 évét felölelő fegyverekkel és ketyerékkel.

Ez történt... (2012. - 16. hét) 

Múlt héten számoltunk be róla, hogy a Nintendo regisztráltatta a Super Mario Bros. 4 hivatalos weboldalát. Nos, azt nem tudjuk, hogy a mostani bejelentés fedi-e a hírt, de tény, hogy a japán cég bejelentette a New Super Mario Bros. 2-t, mely 3DS-e jön idén augusztusban.

Ez történt... (2012. - 16. hét)Ez történt... (2012. - 16. hét)Ez történt... (2012. - 16. hét)

20 éves lett Kirby! A Nintendo elnöke, Ivata Szatoru bejelentette, hogy jön egy Wii-s Kirby gyűjtemény, és hogy egyéb meglepetések is várhatók a jeles alkalomból. Csak nem egy újabb Wii-U startcímet leplez le a híres vállalat?

Újabb képek érkeztek az év végén megjelenő Halo 4-ből. Alant láthatjátok őket, és bár nem valami informatívak, legalább konstatálhatjuk, hogy a modellek jól néznek ki.

Ez történt... (2012. - 16. hét)Ez történt... (2012. - 16. hét)Ez történt... (2012. - 16. hét)

Ez történt... (2012. - 16. hét)Ez történt... (2012. - 16. hét)Ez történt... (2012. - 16. hét)

Késnek a Risen 2 konzolos változatai. A Piranha Bytes szerepjátéka PC-re április 27-én, Xbox 360-ra és PS3-ra azonban csak augusztus 3-án érkezik.

Akik előrendelik a LittleBigPlanet Kartingot, megkapják a Kevin Butler DLC Packot. A csomag a Sony közkedvelt reklámfigurájának zoknibábusított változatát tartalmazza, valamint egy golfkocsit.

Ez történt... (2012. - 16. hét) 

Harada Kacsuhiro, a Tekken Tag Tournament 2 producere megígérte, hogy a Capcom verekedős játékaival ellentétben itt nem kell extra pénzt fizetni, hogy az összes karaktert megkaparintsák.

A YouTube szoftverfejlesztőket kezdett keresni következő generációs konzolokhoz.

A Famitsu magazin megtudta, hogy május 15-én egy új DLC fog megjelenni a Final Fantasy XIII-2-höz. A csomag Snow és Serah kapcsolatát boncolgatja, illetve fény derít majd néhány rejtélyre is.

A tavaly bemutatott Star Trek kooperatív lövölde megkapta az első játékmenet-videóját. A játék jövő tavasszal várható.



Május elsején egy új letölthető tartalom fog megjelenni az SSX-hez. A csomagban az első rész Mt. Eddie pályája által inspirált lejtő és néhány klasszikus karakter, valamint zene kap helyet 8 dollárért.

A Bloomberg információi szerint a Zynga kétmilliárd dollárért szerette volna felvásárolni az Angry Birdsszel befutott Roviót, de a madaras cég visszautasította az ajánlatot.

Praveen Rutnam önéletrajza alapján úgy tűnik, hogy a Microsoft idén karácsonytól kezdődően az eddigieknél is jobban meg akarja sarcolni az Xbox Live felhasználóit.

Egyéb

A Global StarCraft II liga Las Vegas-i fordulójában megtörtént az, amitől a rajongók és profi játékosok a legjobban féltek: egy kiélezett küzdelem során az egyik gép elvesztette az internetkapcsolatát, ami miatt megszakadt a játék. A fordulóban Lee "MarineKing" Jung Hoon Won "PartinG" Lee Sak ellen küzdött, s az utolsó pillanatokban MarineKing vesztésre állt, mikor elszállt a kapcsolat. A szervezők szerint még ha helyi hálózaton is futott volna a program, akkor is megszakadt volna a meccs, a nézők azonban elkezdték kántálni, hogy LAN-t akarnak. A StarCraft II vezető tervezőjének ez volt a reakciója:

Ez történt... (2012. - 16. hét) 

A kedélyek lehiggadása után természetesen újrajátszották a meccset, a győztes pedig MarineKing lett.

Ismeritek a Froggert? Nem csoda, ha nem, hisz a 80-as évek egyik leghíresebb játéktermi programjáról van szó, így esélyes, hogy meg sem születtetek, amikor a fénykorát élte. Mindenesetre a rajongói máig imádják, és mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy egy amerikai fanatikus, Tyler DeAngelo elkészítette a játékgép módosított változatát, mely a New York-i 5th Avenue forgalmát illeszti be a programba -- a lényeg egyébként, hogy egy békával átugráljunk a forgalmas úton, mely ezúttal a valóságot veszi alapul. Alant meg lehet nézni az eredményt, tényleg fantasztikus munkáról van szó.



A Dead Space játékok történetéért felelős producer, Chuck Beaver szerint a Gears of War a játéksztorik legalja. Beaver az EA hivatalos blogjában példálózott az Epic trilógiájával: Chuck úgy véli, felfoghatatlan, hogy a játékosok milyen megbocsátók tudnak lenni, ha élveznek valamit, hisz a Gears a legrosszabbul megírt játék a világon, mégsem veszi ezt észre senki. Persze Beaver később azt nyilatkozta, hogy maga is nagy rajongója a Gears of Warnak -- mit is mondhatnánk, észrevettük.

A Flamehaus fórumaira valaki feltöltött egy meggyőző PDF-dokumentumot, ami elméletileg a Valve hivatalos kézikönyve az új dolgozók számára. Az olvasmányhoz nem árt a közepes angol nyelvtudás, és bár a cég nem erősítette meg az anyag eredetiségét, tény, hogy stílusában jól hozza a Valve-től megszokott lazaságot.

A svéd Starbreeze megvenné a Payday: The Heistet fejlesztő Overkill Software-t, annak minden jelenlegi munkájával együtt, mint amilyen a Payday folytatása is. Bár egyelőre nem kötött üzletet a két csapat, az Overkill valószínűleg nem járna rosszul a bővüléssel. A Starbreeze egyébként úgy véli, hogy a Syndicate-tel kapcsolatban felesleges bosszankodni, mert sosem érhetett volna fel az elvárásokhoz. Igen, ez a hivatalos álláspont a brigádnál.

Érdekel a Team Fortress 2 háttértörténete? Bizony, van neki, és egy percben össze is foglalják az alant látható videóban. Vajon mikor mossák össze a Half-Life-fal ezt is?



Mitchell Moffit is készített egy zenés videót a Legend of Zelda-sorozatra alapozva. Az Ocarina of Time-ot feldolgozó produkció Chris McGregor segítségével készül el, aki a beérkezett, egyedi modellek alapján modellezte le a szükséges jeleneteket.



Christian "Mio" Loclairnek sikerült egy táncos játékkal összekombinálnia a Wii mozgásérzékelő perifériáját és a Kinectet. A WiiPop a felhasználó minden mozdulatát figyeli, mégpedig úgy, hogy a Kinect a térben való elhelyezkedését és mozgását, míg a játékosra felcsatolt nyolc Wiimote az apróbb rezgéséket figyeli.



Kicsit megkésve ugyan, de végre az NCIS-be is megérkeztek az "arrow in the knee" viccek.



A Symbiote Studios ezeket a Sam & Max figurákat kezdte el árulni. A kisebb szobrocskák 20 dollárt, míg a kidolgozottabb, 43 cm magas testvérei 75 dollárt kóstálnak.

Ez történt... (2012. - 16. hét)

Lelkes rajongók egy egészen impresszív Minecraft DOTA-modot készítettek -- s nem csupán egy pályáról beszélünk, hanem saját gazdasági rendszert és boltokat is építettek. A modot erről az oldalról lehet letölteni, ám érdemes észben tartani, hogy még sok a bug.

 



A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • PROTOTYPE 2 (április 24.) - Xbox 360, PS3
  • UEFA Euro 2012 (április 27.) - PC
  • Crash Time 4: The Syndicate (április 27.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Risen 2: Dark Waters (április 27.) - PC
  • Supremacy MMA Unrestricted (április 27.) - Vita
  • Jewel Master: Cradle of Rome 2 (április 27.) - 3DS
  • Akai Katana (április 27.) - Xbox 360
  • Pinball Hall of Fame 3D: The Williams Collection (április 27.) - 3DS
  • Binary Domain (április 27.) - PC
  • Blazing Souls Accelate (április 27.) – PSP


A hét kérdése: Melyik a kedvenc Diablo 3 kasztod?