• A Nincs hazaút írója elárulta, hogy még több gonosz szerepelt volna a filmben
  • Akiket kénytelen voltak kihúzni a történetből, mert elvonták volna a figyelmet Pókemberről
  • A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok

A legtöbb kritika szerint így is túl sok karakterszálat követ az immár minden idők legsikeresebb mozifilmjei közé avanzsált Pókember: Nincs hazaút. A Marvel opusz forgatókönyvírója, Chris McKenna azonban a The Wrapnek adott nyilatkozatában elárulta, hogy még több szuperhős szerepelt az eredeti szkriptben, akiket végül kénytelenek voltak kiírni a történetből.

mv5bmtkwodqwnja3of5bml5banbnxkftztgwodqwnzgymjev1.jpg

Több fontos karaktert húztak ki, amit meg is magyarázott a filmkészítő. Egyensúlyozniuk kellett, hogy egyszerre vezessék a sok fantasztikus gonosztevő történetét, akik közben mégsem árnyékolják be a címszereplőt. Ha nem korlátozzák a karakterek számát, és szolgálnak helyette „érzelmes Peter Parker sztorival”, végül „nem születik jó Pókember film” – mondta McKenna. Azt viszont sajnos nem árulta el, hogy a felbukkanó antagonisták mellett pontosan kik nehezítették volna még Pókember világmegmentő akcióját.

mv5bnjfhywe3mjqtyjy1yi00ntg4lwjkzdetmdvmyjm1ztqyodc2xkeyxkfqcgdeqxvynjc0mtk5mjmv11.jpg
(A képek forrása: IMDB)

A decemberben debütált film története szerint Peter Parkert a nyilvános lelepleződés veszélye fenyegeti. Amkor azonban Doctor Strange-hez fordul segítségért, utóbbi túlzottan erős varázslatot választ: nem pusztán a címszereplő kettős identitását törli ki az emberek tudatából, hanem összekuszálja a Multiverzum szálait. Végül egy idő- és térbeli síkra kerülnek a párhuzamos univerzumok rosszfiúi – és talán jótevői is. Feltűnik többek közt Zöld Manó, Doctor Octopus, Electro, a Gyík és Sandman is. Szerintetek túlzsúfolt lett a mű, vagy elfért volna még néhány ikonikus karakter?

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.