Érdekességek a hétvégére rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója

Csak most jutott eszembe, hogy az "Érdekességek a hétvégére" rovatban még egyszer sem szerepelt Toby Turner, pedig nagyon jó videókat szokott készíteni. Pótolom is a hiányosságomat a Literal Titanfall Trailerrel, ami a megszokott minőséget szállítja. Nézzétek!

Nemrég (na jó, elég rég) megjelent a  Amnesia Fortnight 2014 hetedik napját dokumentáló videonapló, ám ez nem a fejlesztés körüli mindennapok bemutatásával kezdett, hanem azzal, hogy egy hónapon belül már másodszor törtek be a Double Fine irodájába. Szerencsére nagy kár nem keletkezett, a csapat pedig a tőlük megszokott humorral kezelte a dolgot -- ezt láthatjátok az egyébként érdekes 30 perces videó elején.

A leköszönő konzolgeneráció utolsó napjai során befutó játékok közül a The Last of Us sokak tetszését nyerte el komoly történetével, érdekes világával és izgalmas játékmenetével -- de nem csak az alapjáték, hanem annak egyetlen szólista bővítménye is sok rajongót szerzett. Az egyikük, Pugletz készített is egy kollázst Ellie és Riley kalandjairól, de vigyázat: spoileres az anyag!

the-last-of-us-left-behind-kicsi.jpg

A szimpla pólókat leszámítva nagyon ízléstelenek tudnak lenni a videojátékok által inspirált ruhák, ám ezt a trendet azért néha sikerül megtörni -- most például Enzo Volante tervezőnek, aki a Capcom megbízásából készített egy nagyon menő Mega Man kabátot. Akinek tetszik, már elő is rendelheti a Capcom Unity oldalán, bár elég mélyen a zsebábe kell nyúlnia, egy-egy darab ugyanis 200 dollárba kerül.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A GDC során a Sony nagy bejelentése a Project Morpheus leleplezése volt, ami nem más, mint a cég saját virtuális valóság szemüvege a PS4-hez -- volt azonban valami más, technológiailag egy kicsit érdekesebb prototípus is kiállítva. Ez az eszköz (egyelőre hivatalos neve még nincs) lehetővé teszi, hogy a játékainkban pusztán a szemünkkel irányítsuk a kamerát. Nem hiszed? Itt egy bemutató!

A Kerbal Space Program egyike azon játékoknak, amikben csak a képzeletünk szabhat határt annak, hogy mit akarunk megvalósítani. Elég csak példának venni Clownbaby244 alkotását, ami nem más, mint egy Gundam, ráadásul egy működőképes példány, amit némi ügyességgel bolygó körüli pályára lehet állítani.

Ilyen király Raiden figurákat lehet majd venni a Hot Toys kínálatában. A figura nagyjából 32 cm magas, 30 helyen mozgathatók a testrészei, négy ember dolgozott rajta, s egy sor kiegészítője, illetve fegyvere lehet. A szobrocska az év végén, vagy a jövő év elején fog megjelenni, árat azonban még nem mondtak, bár biztos egy vagyonba kerül majd.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!