A hét videója:

Nagy valószínűséggel sosem fog film készülni a Red Dead Redemption alapján, de ez nem feltétlenül baj, ugyanis nem kell mindent adaptálni, másrészt pedig, ha ilyen rajongói alkotások készülnek, mint az alábbi gyöngyszem, mindenki maximálisan elégedett lehet.

A trailert, s majd a jövő hónap környékén érkező teljes filmet a Silk Dog Films csapatának köszönhetjük, akik jó érzékkel nem egy az egyben lemásolták a játékot, hanem csak egy alkotóelemnek használták a többi hozzávaló mellett, melyek jól láthatóan a 70-es, 80-as évek spagetti westernjei voltak, valamint a rég- és közelmúlt grindhouse-filmjei. A végeredmény a narrációtól a fényképezésen át a színészi munkáig szinte tökéletes, így mindenképpen vissza fogok térni a témára, amint kész a teljes mű.

A 2013-as PAX East során a ThinkGeek és a Gearbox bejelentette a Borderlands 2 szerelmeseinek szánt lehető legszebb gyűjtői csomagot, ami ugyan a tartalom terén nincs túlságosan eleresztve, ám az impozáns, a játékban is fellelhető kincsesládák után mintázott csomag kárpótol, s még azt is feledteti, hogy a boros ár nem tartalmazza magát a programot -- bár úgy lett volna csak igazán teljes az ajánlat.

A 100 dolláros Limited Edition Diamond Plate Loot Chest egy 45,72 cm hosszú, 20,32 cm széles, s  15,87 cm magas, részletesen megmunkált láda, amiben egy ritka Goliath-maszkot, húsz kártyát, posztereket, és különböző matricákat találunk. A kártyákhoz és maszkhoz tartozik egy-egy kód, amivel játékon belül az álarcot, illetve ritka fegyvereket oldhatunk fel. Mindennek hitelességét egy díszes dokumentum igazolja.

A csomag természetesen nagyon kelendő volt, ugyanis a felbukkanása után három óra kellett csak ahhoz, hogy a teljes készlet elfogyjon, ám nem kell csüggedni, lesznek friss darabok, így aki szeretné rátenni a kezét egy ilyenre, az gyakran látogassa ezt az oldalt.

Érdekességek a hétvégére -- a bosszúért maradtunk

Sajnos ki kell mondani: a Machinima stábja nem mindig csinál jó videókat, de mikor ráéreznek valamire, az aranyat ér. Ilyen a Ten for The Win, s a már megszűnt All Your History…, most pedig az Elizabeth's Escort Mission a telitalálat. Erről korábban már tettem említést, s nagyon bíztam abban, hogy nem csak egyetlen rész él meg a BioShock: Infinite történetét más szemszögből bemutató videó -- szerencsére jött is a második rész. Egyetlen baj csak az, hogy mindez nem lesz, nem lehet hosszú életű; véges számú az, amit ezzel a formulával meg lehet tenni, ráadásul az nézettség is alaposan csökkent az első rész óta. 

Logikai feladványok megoldása vagy zombik gyilkolása közben nem nagyon jut az ember eszébe az, hogy milyen lehet Gordon Freeman és Chell élete, akkor mikor nem őket irányítjuk. Szegény karakterek nem beszélnek, ami mindenféle problémát jelent a magánéletükben -- például kifejezetten kényelmetlenné tesz egy randevút.

A Corridor Digital csapatára mindig számítani lehet, ha kiváló rajongói filmekre van szükség. A srácok fennállásuk során számos játék tiszteletére készítettek remekül megkoreografált, nagy odafigyeléssel megrendezett filmeket. Többek között nekik köszönhetjük a MINECRAFT: The Last Minecartot, a First Person vs Third Persont és most a Link's Shadowt, ami természetesen a The Legend of Zelda köré épül. Ha nincs a Red Dead Redemption film szuper trailere, ez lett volna a hét videója.

Az Xbox One-nal kapcsolatos friss hírek hallatán nem könnyű kitartónak lenni a konzol mellett -- annál könnyebb viszont vicceket csinálni a témából. Az egyik ilyen kézenfekvő poén párhuzamot vonni a HAL 9000 és a konzol között, amit nagyon jól meg is tett a GrittyReboots stábja. Hölgyeim és uraim, íme a jövő: