A hét videója

A blogomban egyszer már megírtam, hogy milyen jó a VSauce YouTube-csatorna, ahol mindenféle tudományos dolgokkal foglalkoznak közérthető, és nagyon érdekes, szemléletes módon, ám akkor még csak két csatorna létezett. Az egyik szigorúan a tudománynak szentelve (biológia, fizika stb.), míg a második a társadalomtudománynak és kisebb érdekességeknek -- mára azonban már van egy harmadik csatorna is, mely a játékokról szól, így lehet velük foglalkozni e rovat keretében is.

A VSauce3 a játékvilágokkal kapcsolatos részleteket fejtegeti, például azt, hogy mennyibe kerülne egy aranytallér a Mario-sorozatban, vagy milyen nehéz Cloud legendás, buszmegálló méretű kardja, illetve legutóbb arról, hogy vajon mennyi pénzbe kerülne egy órányi játék a Call of Dutyban, ha azt a való életben, igazi fegyverek és pénz segítségével rendeznék meg. Az alábbi videóból mindez kiderül, úgyhogy itt nem is lövöm le a poént, de elöljáróban annyit elmondok, hogy nagyon sokat kellene fizetni, a felhasznált töltények pedig többet nyomnának, mint az emberiség teljes súlya.

Pár héttel ezelőtt beszámoltunk nektek egy hibrid asztali konzolról, mely öt klasszikus gépet tömörített egyetlen házba -- nos, a Project Unity ennek háromszorosát tudja. A Bacteria álnevet használó megszállott által bő 3000 munkaóra alatt elkészült szörnyszülött nem kevesebb mint 15 asztali konzolt rejt magában. A burkolat alatt 300 méter kábellel összekötve megtaláljuk az Atari 7800, a Colecovision, a Dreamcast, a GameCube, az Amstrad GX4000, az Intellivision, a Mega Drive, a Nintendo 64, a NeoGeo, a NES, a PSOne, a PS2, a Sega Master System, a Sega Saturn, a Super Nintendo és a Turbo GraFX komponenseit.

A konzol nagy különlegessége, hogy egyik rendszert sem emulálja, szó szerint 15 konzol belezett ki a készítője, majd szerelt össze, nem feledkezve meg arról, hogy a kényelem is fontos, s bőven elég cserélgetni a kazettákat/lemezeket, így mindegyik konzol valamennyi játékát egy univerzális kontrollerrel lehet irányítani.

A Project Unity egyetlen hibája talán az, hogy nem valami szép, de ez tényleg csak mellékes, egy három éven át készült, 700 dollárt felemésztő projekttől ugyanis hiba volna még profi formatervezést is várni. A kialakítás spártai, de a feladatot ellátja, és ez a lényeg.

A Sourcemod Entertainment System lehetővé teszi, hogy egy kemény Counter-Strike mérkőzés közben kieresztve a gőzt játszunk egy kis Super Mario Bros.-t. A szerver plugin révén létrehozott virtuális konzol élethűen működik a játéktérben, olyannyira, hogy még a kontroller gombjait is be lehet nyomni. Xzibit büszke lenne.

Azt hiszed, tudod milyen az igazi cosplay? Nem tudsz te semmit, Daniel Høgh és Justina Šniukštaitė viszont igen, akik összeállították az alábbi Warhammer 40K páncélzatot.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Man At Arm kovácsmesterei a Keyblade után most a Minecraftban látható gyémántkardot vették elő. Természetesen nem gyémántokból készült az alkotás, hanem jó öreg acélból, de a végtermék még így is remekül néz ki. A megmunkálást, majd a hőkezelést követően meggyőző a színe, az élezésnek köszönhetően pedig még hatékony is a gyanútlan dinnyékkel és flakonokkal szemben.

Megjelent a Dishonored történetét mélyítő, a világot kicsit részletesebben bemutató Knife of Dunwall DLC, ám nem lennék meglepődve, ha lenne több olyan játékos is, aki a tavasszal megjelent játéközönben teljesen megfeledkezett a lopakodásra koncentráló és paranormális képességekkel operáló játék történetéről. Szerencsére erről nem kell hosszú összefoglalót elolvasni, elég csak megnézni az alábbi videót, mely másfél percbe sűríti az eseményeket. Akinek tetszett az anyag, az csekkolja a készítő YouTube-csatornáját is, ahol a Duke Nukemtől a Metal Gear Solidig egy egész sor hasonló összefoglalót láthat.