Sosem tudtam rávenni magamat arra, hogy tényleg leüljek és játsszak az EVE Online-nal, de a jó sztorik mindig érdekelnek, mert a játékosok által mozgásban tartott világ nagyon is érdekes. Nemrég azt történt, hogy a ClusterFuck Coalition egyik pilótája rossz gombot nyomott meg, s nem a flottáját hívta magához, hanem a Titánjával az ellenséges Pandemic Legion területére ugrott. Természetesen mivel magányos volt, azonnal célponttá vált, így a menekülésre az egyetlen kiút az volt, ha segítséget hív -- a vészjelzés kiküldése után több száz pilóta jelent meg a szövetségesek soraiból, miközben a Pandemic Legion is hívta a saját embereit.

Összesen több mint 3000 pilóta (sokan csak harcolni jöttek, nem volt közük egyik résztvevőhöz sem) jelent meg, akik 262 szövetséget képviseltek, és azok 715 cégét. A spontán ütközet során közel 25 ezer valódi dollárnak megfelelő anyagi kár keletkezett, de akik részt vettek az egészben, minden bizonnyal egy felejthetetlen élményben részesültek, hiszen egyetlen rossz parancsból egy komplett háború bontakozott ki. A ClusterFuck Coalition egyébként alaposan kikapott.



Már a nyakunkon van a Trónok Harca, hiszen március 31-én tér vissza a képernyőkre a sorozat. Ameddig várunk, még van idő befejezni a legutóbbi könyvet, vagy éppen újranézni az eddigi részeket -- de el is ugorhatunk a Minecraftban elkészített Királyvárba. A munka 100 segítővel mintegy négy hónap alatt készült el, s nem kevesebb mint 3000 egyedi épületet tartalmaz. A projekt a Westeroscraft része, melynek az a feltett célja, hogy a teljes világot és annak minden fontosabb városát felépítsék a Mojang programjában.

Érdekességek a hétvégére -- csak óvatosan a hiperhajtóművel!

Érdekességek a hétvégére -- csak óvatosan a hiperhajtóművel!Érdekességek a hétvégére -- csak óvatosan a hiperhajtóművel!Érdekességek a hétvégére -- csak óvatosan a hiperhajtóművel!

Vicces eset történt a héten Svédországban: a helyi gyerekek teljesen elmerültek az aktuális Call of Dutyban, s mikor az egyikük lelőtte a haverját, az poénból a földre rogyott és segítségét kezdett kiáltani A baj csak az, hogy a járókelők ezt meghallották, s mivel „fegyverropogás” is volt, hívták a rendőrséget, abban a hiszemben, hogy tényleg gond van. A hatóság ki is érkezett, s mikor a srácok ajtót nyitottak, kiparancsolták őket az utcára, ahol a földön fekve elmagyarázhatták, hogy mi történt. A félreértés tisztázása után visszamehettek játszani.

A Secret of Monkey Island egyik legemlékezetesebb jelenete rögtön a játék elején látható, Guybrush Threepwood ugyanis ekkor áll a kalózok elé azzal a céllal, hogy a soraikba lépjen, azonban senki sem lesz kalóz, csak mert kérte, ezért ki kell állnia három próbát. Az alábbi videóban a klasszikus jelenetet láthatjuk a Team Fortress 2-ben.



A Bungie nemrégiben panaszlevelet kapott egy vásárlótól, akinek valamilyen okból a konzolja nem olvasta be a karácsonyra kapott Halo 4 lemezét. A panasz persze teljesen rossz helyre ment, a játékot ugyanis nem a Bungie készítette, hanem a 343 Industries -- ez az apróság azonban sem a levél küldőjét, sem pedig a Bungie-t nem zavarta. A csapat tagjai úgy határoztak, hogy segítenek a pórul járt rajongón, és elküldik neki az áhított játékot. Természetesen nem szalasztották el az alkalmat arra, hogy mindebből csináljanak egy vicces videót -- különösen 1:20-nál érdemes figyelni.



A rovatból egyszerűen nem hiányozhat egy szobor, eddig ugyanis valahogy mindig volt legalább egy csábító alkotás azoknak, akik szeretik ezeket. Ezen a héten a legszebb darab a Play Arts Kai műhelyéből jött, s nagyon időszerűen Isaac Clarke-ot ábrázolja a jövő héten esedékes Dead Space 3-ból. Sajnos a szobrocska még nem vehető meg, illetve azt sem tudjuk, hogy mennyibe kerül.

Érdekességek a hétvégére -- csak óvatosan a hiperhajtóművel!Érdekességek a hétvégére -- csak óvatosan a hiperhajtóművel!

Hipnotikus mozgóképsor, ami bemutatja, hogyan készült el Josh Summana digitális Donkey Kong festménye. A művésznek a DeviantArt oldalán a többi munkáját is megnézhetitek, és ha nem volt elég ez a videó, akkor van még egy, amiben a Street Fighterből ismert M. Bisont készíti el.



Egyszerűen gyönyörű Hotline Miami poszter, ami Mark Penman keze munkáját dicséri. Érdemes megnézni a többi alkotását is, ügyes ember.

Érdekességek a hétvégére -- csak óvatosan a hiperhajtóművel!