A San Diegó-i Comic-Con végeztével a Marvel Studios gőzerővel a jövő nyáron debütáló The Fantastic Four: First Stepsre összpontosít, amely végre bevezeti a szuperhőscsapatot az MCU-ba egy alternatív univerzumban játszódó sztorival. A film forgatása a napokban startolt el Londonban, és az első lesifotók alapján a stúdió ezúttal nem bíz semmit sem a véletlenre – láthatóan komolyan veszik a munkát, ugyanis épített díszletek is szerepet kapnak majd a történetben, ami nem meglepő annak fényében, hogy az utóbbi időben több negatív kritika is érte a Marvel alkotások sokak szerint gyenge és szürreális CGI-jét. 

A képet egyébként izgalmas részleteket is elárulnak a Matt Shakman által rendezett produkcióról: egy drónvideón például a Fantasztikus Négyes főhadiszállásaként szolgáló Baxter-épület bejáratát láthatjuk, és észre vehető egy kilóvőállomás is, melyen a csapat logójaként funkcionáló jellegzetes 4-es szimbólum virít (ez állítólag a napfény hatására kék színben pompázik majd). Emellett a képregényekből ismert Yancy Street részleteit is megépítették, illetve Manhattan tövében egy kisváros is feltűnik, egy RKO Palace-mozival egyetemben.

Továbbá megtudtuk azt is, hogy a 2005-ös, valamint a 2015-ös rosszul sikerült adaptációkkal ellentétben az új film nem eredettörténet lesz, Reed Richardsot és csapatát ezúttal már a szuperképességeik birtokában ismerhetjük meg. „Az egyik dolog, amit már nagyon korán eldöntöttünk, hogy a saját képünkre formáljuk, tehát nem meséljük el azt, hogyan mentek fel és változtak át, ott kezdve a történetünket. Sok ismert narratíva van arról, hogyan jutott el addig a pillanatig, nem igaz? Aztán az ember előáll a saját sztorijával lényegében az első harmad végével kezdődően, mi meg arra gondoltunk, hogy kezdjük a dolgokat teljesen más alapokról. Szóval a mi filmünk ezután kezdődik” – magyarázta a direktor, és tekintve, hogy mozivásznon már kétszer nyomon követhettük a család előéletét, és hogy hogyan tettek szert képességeikre, végeredményben nem csoda, hogy ugyanazzal a megoldással élnek, mint az MCU-s Pókember-trilógia esetében.

Az egyelőre nem került megerősítésre, hogy Robert Downey Jr. Doctor Doomja feltűnik-e a történetben – elképzelhető, hogy az eredetsztori ignorálásával őt is kihagyják, vagy esetleg majd egy stáblistás jelenetben köszön be, de ezt minden bizonnyal ezt csak a vetítőteremben tudjuk majd meg.