Denis Villeneuve világra szóló sikert csinált a Dűnéből, és amíg az első rész maximum csak enyhén meglepő, de így is korrekt siker lett, addig a második az idei év egyik legtöbb bevételt termelő filmjévé vált, amely után egyértelmű, hogy jön a következő epizód is, amely Frank Herbert A Dűne messiása című regényét fogja feldolgozni. A Warner nagyon bízik az újabb mennybemenetelben, ezért ki is jelölt egy 2026 decemberi premierdátumot a filmnek, azonban Villeneuve egyelőre még a forgatókönyvvel van elfoglalva, így talán 2026-ban kezdődhet a forgatás, legalábbis az író-rendező ezt nyilatkozta egy friss interjúban.

Villeneuve már a második felvonás bemutatója idején azt nyilatkozta, hogy trilógiában gondolkodik, és a bevételi adatok tükrében a stúdiónak sincs kifogása. Zöld utat adtak a projektnek, és a direktor elárulta, hogy véget ért a tervezett pihenője, és „hamarabb visszatérhetek a kamera mögé, mint gondoltam”. Ugyanakkor még az írás kellős közepénél jár, és amikor a riporter erősködött, hogy mégis árulja már el, mikor kezdődik a forgatás, végül elmormolt egy „2026”-ot. Noha korábban 2025 végét jelölte meg, ha jól halad a szkripttel, akkor talán két év múlva tényleg visszatérhetünk Arrakis mesés és veszélyes sivatagába.

soyld04613006h2017.jpg

Az időbeosztásról nem, de arról sokkal szívesebben beszélt a rendező, hogy mit várhatunk a harmadik résztől. „Mint ahogy azt Herbert is tette A Dűne messiásában, szerintem jó ötlet valami teljesen mást csinálni. A történet 12 évvel később játszódik ahhoz képest, ahol hagytuk a karaktereket a Második rész végén. A kalandjuk, a sztorijuk más lesz ezúttal, és ezért mondom mindig azt, hogy bár ugyanabban a világban járunk, ez egy új film lesz új körülményekkel” – mondta a rendező, valamint hozzátette, hogy a trilógia zárásában Paul Atreides történetének a végére érnek, akinek a tragédiáját abban látja, hogy miután szerelembe esett, a családi öröksége miatt vissza kell térnie a politika világába.

Villeneuve még elárulta, hogy Paul mellett fontos visszatérő lesz Zendaya karaktere, Chani, illetve Florence Pugh és Anya-Taylor Joy figurája. „Nekik vissza kell térniük. Ők lesznek a főszereplők, amikor nekilátunk a munkának. Meg lesz több homokféreg. Mi mást mondhatnék?

A képek forrása: Collider