A „New Horizon” címet viselő, előzetes betekintést adó műsorra december 13-án kerül sor a texasi Austin városában, amit egy feliratkozás után akár otthonról, élőben is követhet majd bárki. A show a hivatalos 2017. januári megjelenésnek csak előszele, és az AMD kísérlete arra, hogy kellő hírverést kapjon új mikroarchitektúrája, melynek nem titkolt célja, hogy az Intellel vegye fel a versenyt. Legfőbb ideje, a Bulldozer ugyanis már öt éves elmúlt az idén.

A Summit Ridge, asztali Zen processzorok a jövő januárban tartandó CES alkalmával debütálnak, a polcokon várhatóan egy héttel később jelennek majd meg, a hozzájuk tartozó X370, B350 és A320 jelzésű, AM4 foglalatú alaplapokkal együtt, természetesen a kor igényeinek megfelelő DDR4, USB 3.1, SATA-E, PCI-E 3, és NVMe támogatással felszerelve. Ezek közül az NVMe ami igazán érdekes, a fogyasztói piacon egyelőre még nem terjedt el, pedig előremutató technológia. Röviden összefoglalva az NVMe a PCI-E foglalatban (eddig elsősorban videokártya) helyt kapó SSD-k támogatását jelenti – a technológia sokkal gyorsabb, de jelenleg jelentősen drágább a „sztenderd” SATA-E SSD-hez képest.

amd-zen-feature-new-horizon-event.jpg

Érdeklődve várjuk a műsort, a megjelenést meg főképp, hiszen csak a marketing és a szivárgások elégtelenek ahhoz, hogy megítéljünk egy hardvert.