Daisy Ridley nevét a Star Wars folytatástrilógiájának köszönhetően ismerte meg az egész világ, és bár ezután nem halmozták el ajánlatokkal a színésznőt, az utóbbi időben kifejezetten elfoglalt lett. Idén két filmben, a Magpie-ban és a Lány a hullámok hátán című életrajzi drámában szerepelt, jövőre érkezik tőle a Cleaners, valamint a We Bury the Dead, valamint az Új Jedi Rendre fókuszáló Csillagok háborúja-mozi is fejlesztés alatt, amelyben ismét Rey bőrébe bújik majd. Öröme mégsem lehet teljesen felhőtlen, ugyanis egy komoly autoimmun betegséggel küzd, ami a mindennapok során rengeteg energiát kivesz belőle.

gettyimages-1480597289-copy.jpg

Ridley egy Women’s Health-nek adott interjúban vallott arról, hogy tavaly szeptemberben Graves-Basedow-kórt diagnosztizáltak nála, mely betegség tünetei közt szerepel a pajzsmirigy megnagyobbodása, a nyugalmi szívritmus megemelkedése, a szemek kidülledése, a hajhullás, a kézremegés, a levertség, a konstans fáradtság, a bőr elváltozása vagy a melegre, illetve a napfényre való hiperérzékenysége. A színésznő a Magpie forgatásán heves hőhullámoktól szenvedett és kifejezetten levert volt – a sűrű programja miatt először azt hitte, hogy csupán a felvételek merítették ki, azonban a kivizsgálás után egyértelművé vált, hogy sokkal többről van szó.

Az orvosok gyógyszeres kezelést, tudatos életmódváltást, valamint szigorú diétát javasoltak Ridley-nek, amit elmondása szerint minden erejével be is tart, és igyekszik pozitívan felfogni a dolgot, próbál megszabadulni a gluténtől, illetve a megoldásra, valamint az optimista életszemléletre fókuszálni. Sajnos az ilyen típusú krónikus betegségekre egyelőre nincsen gyógymód, a gyógyszerekkel maximum csak hosszabb-rövidebb időre lehet tünetmentessé válni, ám szerencsére a modern orvoslásnak, illetve a fent leírt módszereknek köszönhetően együtt lehet élni ezzel az állapottal.