• Sam Taylor-Johnson (A szürke ötven árnyalata, John Lennon) rendezi a Back to Blacket
  • Egyelőre nem tudni, ki lesz a főszereplő, Millie Bobby Brown neve felmerült tavaly
  • A produkció mögött áll a Winehouse család is

2011-es halála óta többször felmerült Amy Winehouse életét feldolgozó játékfilm lehetősége, most pedig úgy tűnik, zöld utat kapott az egyik produkció. Sam Taylor-Johnson, A szürke ötven árnyalata és a John Lennon – A fiatal évek című 2009-es biopic rendezőnője vezeti a munkálatokat, illetve a Beatles legendáról szóló mozi forgatókönyvírója, Matt Greenhalgh dolgozik a szkripten. Egyelőre nem tudni, ki alakíthatja a huszonhét éves korában elhunyt brit neo-soul zenészt, tavaly mindenesetre Millie Bobbie Brown neve merült fel a tengerentúli sajtóban.

3887255949fcdc189a014cfb59cf072b9758a511wm.jpg
(A kép forrása: Index)

Az életrajzi műfaj terén nem teljesen tapasztalatlan alkotópáros szerződtetése bizakodásra adhat okot, illetve üdítő körülmény, hogy az elmúlt évek heves szerzői jogi vitái ellenére a Back to Black címre keresztelt opusz mögött ott áll a Winehouse család is. Eddig egy sikeres mű készült az énekesnőről: az A24 2015-ös dokumentumfilmje Oscart kapott és 23 millió dollárt keresett a jegypénztáraknál.

TOVÁBBI ZENÉSZFILMEK

Ha további zenész-zenekaros filmekre vágytok, mostanában alaposan el vagyunk eresztve hasonszőrű produkciókkal. A Bohém Rapszódia sikere után Elton JohnDavid BowieAretha FranklinBob DylanLionel RichieCéline DionJudy Garland, a Mötley Crüe és Elvis Presley is mozivászonra vagy képernyőre került. A Netflix dokumentumfilmmel tisztelgett Britney SpearsKanye West és The Notorius B.I.G. előtt, az Apple TV+ Billie Eilish életébe engedett betekintést, oknyomozó anyagot láthattunk Jackoról, illetve készül egy Prodigy doksi is.

Elég lassan haladnak a munkálatok, mindenesetre az utóbbi években bejelentettek már PrinceMichael JacksonRobbie WilliamsBob Marley és két Amy Winehouse biopic-et. Madonna saját magát rendezné, Daniel Radcliffe Weird Al Yankovic bőrébe bújik. Érkezik továbbá egy Bee Gees mozi, a Sex Pistols pályáját Danny Boyle dolgozza fel. Scorsese a Grateful Dead kultikus gitárosa, Jerry Garcia, majd Spielberg oldalán a legendás karmester, Leonard Bernstein életét mutatja be, a Foo Fighters pedig egy horrorfilmben tűnik fel hamarosan. Ti melyiket várjátok a legjobban?