A szervezők a tavalyi évben megrendezett Gameshow igen magas látogatószámát (közel 6000 érdeklődő) alapul véve döntöttek úgy, hogy idén egy jóval nagyobb befogadóképességű helyre viszik a kiállítást, ahol természetesen ismét lesz minden, ami egy játékos szemének és szájának ingere. Ezúttal is számos PC-s és Xbox 360-as játékot lehet majd megtekinteni és kipróbálni, és a rendezvény színpadán ezúttal is a hazai gamer sajtó szereplői fogják bemutatni az ősz legfontosabb címeit.

A rengeteg kipróbálható játék mellett lehetőség lesz "laser tag" küzdelmekre, a sportmániások a mini focipályákon bizonyíthatják tehetségüket, de aki nem akar nagyon mozgolódni, annak sem kell csüggednie, hiszen rengeteg kiállító fogja itt bemutatni a portékáját, sőt, csak erre a napra vonatkozó speciális ajánlatok is várják majd a vásárolni vágyó látogatókat.

A BGS '09 keretében kerül megrendezésre a Samsung World Cyber Games hazai döntője, magára a versenyre pedig egészen október 10-ig lehet még jelentkezni. Akit nem csak a játékok hoznak lázba, azoknak jó hír, hogy a kiállítás ad majd otthont a World Cyber Girls szépségversenynek is, ahol a legjobb gamer hölgyek közül fogják kiválasztani a legeslegjobbat és a legeslegszebbet -- ha úgy érzitek, hogy a ti barátnőtök esélyes erre a címre, akkor ne habozzatok, hiszen még bőven lehet jelentkezni a versenyre (www.worldcybergirls.com).

S ha mindez nem lenne elég, akkor lesz még zenei színpad, ahol a legjobb ritmusjátékokat (Guitar Hero, Rock Band, Lips, DJ Hero) lehet kipróbálni, sőt, akit a PC-s modolás érdekel, az sem jár rosszul, ha kinéz a kiállításra, hiszen a helyszínen lesz Mod-Tech Hall, ahol brutális gépcsodák és modderek várják majd a kíváncsi szemeket. Ha pedig már gépek, akkor nem mehetünk el szó nélkül a szoftverek mellett sem: a BGS '09-en fog debütálni ugyanis a Windows 7 teljes verziója.

Programban tehát nem lesz hiány, ne feledjétek: 2009. október 31, Budapest Gameshow: játékok, lányok, gépek. Ott a helyetek!