Noha még hátravan néhány nap a Dragon Age: The Veilguard október 31-i megjelenéséig, az EA már most kidobta a BioWare hosszú éveken át készült szerepjátékának launch trailerét, ami a jellegéből adódóan kellően grandiózusra sikeredett. Legalábbis azok számára, akik már eleve tűkön ülve várják, hogy a kezükbe vehessék Thedas sorsát, mivel a szkeptikusokat bizonyára az alant mellékelt képsorok sem fogják tudni meggyőzni arról, hogy ez lesz a szebb napokat is látott csapat nagy visszatérése – én például a videó megtekintése után sem éreztem késztetést arra, hogy rátenyereljek az előrendelés gombra.

Mindez leginkább annak tudható be, hogy a korábban napvilágot látott szóbeszédek és a fejlesztők által közölt információk alapján a The Veilguard már egyáltalán nem azoknak a játékosoknak készült, akik a fantasztikus Dragon Age: Origins-szel szerették meg a szériát (jelen). Nem elég ugyanis, hogy a stúdió szinte teljesen elszakadt a dark fantasy gyökerektől (pláne, ami a képi világot illeti), még a CRPG-kre jellemző harcrendszert is valós idejű csihi-puhira cserélte, miközben csupán három eseményt tudunk meghatározni a sorozat korábbi történéseiből.

Talán ennél is fontosabb, hogy a BioWare jól láthatóan két marékkal szórja majd a DEI-t (diverzitás, egyenlőség, befogadás), aminek véleményem szerint semmi keresnivalója nincs egy fantasyben – persze biztos van, aki állva tapsol a névmásoknak és a műtét utáni hegeknek. Ettől függetlenül maga az előzetes minden ízében remekül sikeredett (Morrigan feltűnése eleve plusz pontot jelent a szememben), és már velem is majdnem elhitette, hogy izgalmas és lebilincselő lesz az istenekkel való hadakozás, ám ne feledjük, hogy a Mass Effect: Andromeda is parádés launch trailert kapott anno, a játékban pedig végül csak a harcrendszer sikeredett jól – bár az mondjuk nagyon. Ti várjátok már, hogy ismét megmentsétek a világot a pusztulástól?

A borítóképek forrása: EA, IGDB