Tekintve, hogy mind a Mass Effect: Andromeda, mind pedig az Anthem csúfos bukásnak bizonyult, a BioWare-nek elég nagyot kell gurítania annak érdekében, hogy az EA ne húzza ki alóla a szőnyeget. A szebb napokat is látott stúdiónak az október 31-én érkező Dragon Age: The Veilguard lesz a következő nagy dobása, ami a valós idejű harcrendszerével, a dark fantasy vonaltól való teljes eltávolodással és a franchise-hoz nem igazán illő művészi stílusával már a bejelentése után elrettentette a régi rajongók egy részét, és akkor még nem is beszéltünk a programba erőszakolt DEI-ról, ami egyes értesülések szerint alaposan rányomja majd a bélyegét a végeredményre. Ebből adódóan nem meglepő, hogy néhány ember pénzügyi kudarcot jósol az RPG-nek, amit csak megerősíteni látszott a BioWare és az Nvidia üzlete, melynek értelmében ingyen kópiát kapnak azok, akik hat hónapra előfizetnek a GeForce NOW Ultimate-re – ha egy játék erős előrendelői számokat produkál, akkor nem feltétlenül van szükség ilyen lépésekre. Nagyon úgy fest viszont, hogy az előítéletek ellenére a játék kifejezetten jól teljesít majd a pénztáraknál, legalábbis a Steam "Legkelendőbbek" listája alapján.

Ha ugyanis felnézünk a Valve platformjára, azt látjuk, hogy a Dragon Age: The Veilguard jelenleg a 25. helyet (ez persze változhat, mire olvassátok a hírt) foglalja el a globális felsorolásában, amiben ugyebár az ingyenes címek (például a Counter-Strike 2 vagy a Throne and Liberty), valamint a már megjelent alkotások (például a Red Dead Redemption 2 és a Forza Horizon 4, amiket most jelentős kedvezménnyel tudtok bezsákolni) is benne vannak. Ha mindezeket kivesszük a szórásból, akkor csupán két játék, a Call of Duty: Black Ops 6 (ez mondjuk érthető) és az október 25-én érkező Sonic X Shadow Generations van előtte a sorban, vagyis előrendelés szempontjából a harmadik helyet foglalja el Steamen.

Ez azért rendkívül szép teljesítmény annak fényében, hogy néhány hete még eléggé hátul kullogott a sorban, ráadásul az erős kritikai fogadtatás (Mark Darrah szerint kifejezetten magas pontszámokra számíthatunk) is nagyban megdobhatja a vásárlási kedvet – persze ennek az ellenkezője is igaz, mivel sokan inkább a felhasználói értékelésekben bíznak, amik szerintem nem fogják kidönteni a ház oldalát. Természetesen csak a megjelenést követő hetekben fogjuk tudni megmondani, hogy milyen nyitányt produkált a program, ám a mellékelt lista alapján közel sem lesz akkora zakó a játék, mint azt néhányan (köztük én is) gondolták.

A borítóképek forrása: Steam