Végre eljött a nap, amire oly sokan vártak, ma (tehát szeptember 19-én) költözik ugyanis PC-re az ez idáig csak PS4-en és PS5-ön elérhető God of War Ragnarök, amely felejthetetlen pontot kanyarintott Kratos és Atreus skandináv mitológiából merítő történetére. A Santa Monica Studio mesterműve (bár nem mindenki ért egyet ezzel a jelzővel, britpopper kolléga szerint például eléggé biztonsági játékot űzött a csapat) tehát újabb platformon igyekszik meghódítani az RPG elemekkel megfűszerezett akció-kalandjáték kedvelők szívét, a porthoz pedig annak rendje és módja szerint be is futott a launch trailer, ami ugyan nem túl hosszú, de cserébe legalább annyi dicsérő szót tartalmaz, hogy jól is lakik vele az ember, íme:

Ha a látványos előzetes esetleg nem lenne elég, a Sony egyik legtehetségesebb stúdiója egy külön cikkben értekezett a PC-s verzióval érkező extrákról (amik később amúgy a konzolos változatba is bekerülnek), melyek közül talán a hangleírás (Audio Description) a legfontosabb, hiszen a kontextuális információknak hála a gyengénlátók is érthetik és élvezhetik a történéseket. Emellett egy olyan beállítást is a programba varázsoltak a szakik, melynek élesítésével csökkenthetjük a puzzle-ök megoldása kapcsán érkező tippek számát, így ha valakit esetleg idegesít, hogy túl segítőkészek a társak, az örülhet, mert egy gombnyomással elcsendesítheti őket.

Mindemellett pedig a streamerek arcára is igyekszik mosolyt csalni a Santa Monica Studio, méghozzá egyéni figyelmeztetések (streamer alert) segítségével, amikkel minden tartalomgyártó God of War Ragnarökbe öltöztetheti a chatet. Ha netán érdekel titeket ez a kis ajándék, látogassatok el a cég weboldalára, ahol egyébként háttérképeket, valamint közösségi oldalakra szánt bannereket is találtok. A lényeg persze úgyis maga a játék, ami bizonyára elég szép sikereket fog elérni az új platformon, szóval kíváncsian várjuk a tényleges eladási adatokat.

A borítóképek forrása: Steam