Sean Baker, a Floridai álom rendezője újra szexmunkásokról forgatott. Legújabb filmje, az Anora, ami nem mellesleg megnyerte az Aranypálma-díjat az idei Cannes-i Filmfesztiválon, egy üzbég-amerikai sztriptíztáncosnőről és egy orosz oligarcha fiáról szól, akik egymásba szeretnek, majd miután összeházasodnak, váratlanul megjelenik a férfi családja, hogy véget vessen a frigynek, bármi áron. A most kiadott előzetes alapján nagyon hasonló élményre számíthatunk, mint a direktor korábbi munkájában, azaz a drámai elemek ugyanúgy nagy hangsúlyt kapnak majd, mint a meghitt pillanatok.

Egyébként Baker esetében többször is felmerült már, hogy miért ilyen gyakori téma a filmjeiben a szexmunkások élete, a rendező pedig a Cannes-ban tartott sajtótájékoztatón meg is válaszolta a kérdést: „Ha egyetlen egy célt kellene megneveznem a filmjeimmel kapcsolatban, akkor azt mondanám, hogy emberi történeteket szeretek elmeséli, olyanokat, ami reményem szerint univerzálisak, hogy segítsen lemosni a stigmát, amit az ilyen életet élő emberekre sütnek már az idők kezdete óta.

Az Anora 2024. október 18-án kerül az amerikai mozikba a Neon forgalmazásában, a címszereplőt pedig Mikey Madison játssza, akit az utóbbi időben láthattunk Quentin Tarantino Volt egyszer egy… Hollywoodjában és a Sikoly-franchise 2022-es újragondolásban is.