Ezek a sokszor igen aprólékos munkával előállított ékszerek mindig a kornak megfelelő alapanyagokból készültek: szép kövekből, féldrágakövekből, ezüstből, aranyból, ötvözetekből. De megfigyelhető, hogy jellemző rájuk valamilyen stílus, ami alapján behatárolható a keletkezésük korszaka és a területe.

Az ékszer, mint örök érték

Az alak, az anyag ugyan változott az évszázadok során, de ékszert mindig viseltünk. Stílusok, trendek jönnek-mennek, de az ékszer örök érték marad. Így van, amióta világ a világ és ez így lesz a jövőben is.

Nem meglepő, hogy egyes az időtálló darabok generációkon át öröklődnek. Sokan vagyunk, akik szeretett nagyszüleinktől, szüleinktől kapott kincseket őrizgetünk nem csak az ékszerdobozunkban, hanem a szívünkben is. Ezeknek a piciny tárgyaknak eszmei értéke is van. Emlékek, amelyek felidézik szeretteinket.

Az ékszer, mint divatos kiegészítő

Az ékszer azonban nem csak a múlt része, hanem a jelené is. Az életünk sok területén: a lakberendezéstől kezdve a ruházkodásig, az autóvásárlástól kezdve a zenehallgatásig figyelemmel követjük az aktuális irányzatokat, trendeket, követjük a divatot.

Az ékszerek kínálatában is megjelennek a híres tervezők munkái, az egyedi stílusú ékszermárkák. A márkás divatékszerek készítői figyelembe veszik az új generációk igényeit, így az általuk készített darabok különleges kiegészítői lehetnek öltözködésünknek.

Ezüstből az idők kezdete óta készülnek ékszerek, hiszen sosem megy ki a divatból. Az ezüstöt lehet más anyagokkal kombinálni, Swarovski kövekkel díszíteni. A ezüst ékszer lehet különleges, modern és letisztult, amilyen Yvette Ries ékszerkollekciója az ÉKSZERdesign-nál. Olyan nőknek készül, akik szeretik az egyenes vonalú, elegáns ékszereket.

Amikor ékszert választunk, a divaton túl fontos szerepet kapnak az érzelmi szempontok, az ízlésünk.

https-wwwekszerdesignhu-2022-marcius-cikk1.jpeg

Az ékszer, mint önkifejezési forma

A legtöbb ember a külsejével, öltözködésével is szeretné bemutatni magát a környezetének. Az, hogy milyen ékszereket viselünk, az önkifejezés egyik remek formája lehet.

Ha azt hiszed, hogy az ékszer luxus, tévedsz. Ma már minden alkalomhoz és ruhához megtalálhatod a megfelelő kiegészítőt. Az ékszerboltok széles kínálatában több ezer termékből választhatod ki azokat a termékeket, amelyek beleférnek a büdzsébe, a stílusodnak, hangulatodnak megfelelőek, és illenek az alkalomhoz, amikor viseled őket.

Nézz körül! Figyelj, gyönyörködj, hagyd hogy megszólítsanak a szebbnél szebb nyakláncok, gyűrűk, vagy karkötők. Látogass el az ÉKSZERdesign weboldalára és válaszd ki, amelyik a kedvenced lesz!