Az EA észak-európai ágának vezetője, Keith Ramsdale a cég angliai prezentációja során jelentette be: azon fognak dolgozni, hogy minden sorozatukhoz készítsenek egy-egy univerzumot. Természetesen nem egy FIFA- vagy Battlefield-MMOG-re gondolt, hanem olyan szolgáltatások rendszerére, amit platformtól függetlenül bárhonnan el lehet érni. Egy példa erre:

„Képzeljék el, hogy valaki reggel felkel, és játszik pár meccset a FIFA-ban a konzolján. Aztán munkába indul, s a buszon a táblagépén gyakorolja a szabadrúgásokat, az irodai PC-jén ebédszünetben megnézi az átigazolásokat, hazafelé pedig az okostelefonján beállítja a kezdőcsapatát. A lényeg pedig az, hogy mire hazaért, a napközben hozott változtatások és eredmények mind ott lesznek a konzolján.”

A Mass Effect 3 esetében már láthattunk hasonló próbálkozást, hiszen a játékhoz megjelent egy különálló alkalmazás okostelefonokra és táblagépekre, amikkel növelhettük a hadtestünk éberségét a galaxisban, a jövőben azonban ennél egymással még szorosabb kapcsolatban lévő alkalmazásokat kapunk, ráadásul a cég mindegyik sorozatához. Könnyű elképzelni egy mobilos programot, amivel -- akárcsak a Ghost Recon: Future Soldierben -- módosíthatjuk a katonánk felszerelését az új Medal of Honorban, vagy éppen egy olyan appot, amivel a SimyCityben készült városunk bizonyos részeit menedzselhetjük.