A Deadpool & Rozsomák hatalmasat robbant a mozikban: amellett, hogy az idei év második legtöbb bevétel termelő filmje, a mostanában bukást bukásra halmozó Marvel Moziverzum becsületét is helyreállította. A siker kulcsa Ryan Reynolds és Hugh Jackman mellett többek közt a rengeteg vendégszereplő volt a régi Marvel-filmekből, mint például Chris Evans Johnny Stormként, Wesley Snipes Pengeként, illetve Channing Tatum Gambitként. Eredetileg persze jóval több cameo lett volna a filmben, azonban ezek közül sokat ki kellett vágni, míg másokat (mint például Halle Berryt) meg sem keresték a Deadpool 3 kapcsán. Az előbbi kategóriát erősíti She-Hulk is, azaz Amazon, aki az alkotás végső vágásából szintén kikerült, ezért a szuperhősnőt megszemélyesítő Tatiana Maslany úgy döntött, hogy perelni fogja a Disney-t, mivel szerinte a karaktere a „woke mivolta” miatt landolt a vágószoba padlóján. De nyugodjon meg mindenki: nem gondolja komolyan!

A sztár a Comedy Bang! Bang! című podcast-sorozat vendége volt, ahol előkerült az interneten a közelmúltban elterjedt pletyka, miszerint Maslany nagyon megharagudott a Disney-re és a Marvelre azután, hogy Reynolds kivágta She-Hulkot a Deadpool & Rozsomákból. A színésznő amúgy igencsak humoros ember hírében áll, a múltban több komédiában is feltűnt, és a fent tárgyalt kérdésre is szarkasztikus poénnal válaszolt:

Tényleg benne voltam a Deadpool & Rozsomákban. Két jelenetem is volt. Aztán Ryan Reynolds kirakott engem a buliból azzal az indokkal, hogy ’nem tetszenek ezek a jelenetek’. Úgyhogy most perelem a Disney-t. Mindig arról beszélek, hogy mennyire gyűlölöm ezt a Rozsomákot és Deadpoolt. Minden egyes alkalommal szóba hozom. Ugyanakkor azt is mondogatom, hogy bárcsak maradtam volna a fenekemen és felhagytam volna a feminista dolgaimmal, mert rájöttem, hogy a Deadpool 3 rengeteg pénzt termelt, míg az Amazon: Ügyvéd csak három dollárt. Ezért is szabadultam meg tőlem, mert én a woke agendát képviselem, amelyet bele akartam erőltetni a filmbe.”

Persze a színésznő csak tréfálkozott, mindenesetre az tény, hogy She-Hulk sorozatot sokan utálták amiatt, mert volt egy-két epizódja, amelyet szerintük „woke propagandával” fűszereztek meg az alkotók, míg mások a gyenge speciális effektek és a borzalmas CGI miatt kritizálták a szériát. Ennek kapcsán robbant ki a balhé, miszerint a Marvel Studiosnál kifejezetten méltatlan munkakörülmények között dolgoznak a VFX-szakemberek. A kritikusok és a közönség is eltérően értékelte a produkciót: a Rotten Tomatoes-on az előbbiek 79%-a, utóbbiaknak viszont csak a 32%-a kedvelte az Amazon: Ügyvédet. Úgy néz ki, hogy a Disney is realizálta a kudarcot, ugyanis nem rendelte be a második évadot, noha Maslany szerint ennek elsősorban az az oka, hogy „elbarmolták a költségvetést”.

A borítókép forrása: Marvel