Régen volt egy Logitech kontrollerem, ami belülről ventik segítségével fújta ki a levegőt a marokrésznél, hogy ne izzadjon az ember tenyere - az se volt piskóta, de amit most az Acer prezentált a jelenleg is zajló IFA Berlin 2024 eseményen, nem voltam felkészülve.

Egy olyan laptop-koncepciót villantottak ugyanis, ami egy kivehető kontrollerrel rendelkezik. Tehát még egyszer: alapból van egy kontroller a laptopban, ami nem lóg ki, sőt alapjáraton egérpadként funkcionál. Ha pedig vezérlőre van szükségünk, kiemeljük, megfordítjuk, és kész is a kontroller! Így:

A Switch-hez hasonlóan két kis kontrollerre bonthatjuk tovább a rendszert, így két ember is "kontrollert" ragadhat a gép előtt. Emiatt az igazán különleges megoldás miatt viszont kisebb hely marad az akksinak és a hűtésnek, így felmerül a kérdés, vajon milyen teljesítményre képes a laptop. És itt még nincs vége! Bemutattak ugyanis egy olyan laptopot is, ami kivehető hangszórókkal rendelkezik, így oda helyezhetjük a speakereket, ahol számunkra kényelmes. Őrület! Ti mit szóltok hozzá?

A borítóképek forrása: Acer