Az ilyen és ehhez hasonló projektekről mindig szívesen értekezünk - személyes kedvencem a DIY Perks csatorna, ahol Matt nemcsak PS5 Slimet készített, jóval a Sony előtt, hanem hordozható PS5-öt is. Most pedig vigyázó szemünket a Socket Science nevű csatornára érdemes vetnünk, amin mindössze 3 videó van, de annál érdekesebb a téma! Az alkotó ugyanis megelégelte, hogy a laptopokban "butított" alkatrészek kapnak helyet - egy laptopos processzor, vagy videokártya mindig gyengébb, mint asztali változata.

Éppen ezért gondolt egy merészet, és lényegében asztali alkatrészekre épített laptop-vázat: Frankenstein gépszörnyének magját egy AMD Ryzen 5 5600X processzor és RX6600 videokártya adja, ITX alaplappal, alacsony profilú memóriával, kibelezett hordozható kijelzővel, billentyűzettel és touchpaddel kiegészülve. No de következzen maga a videó, az alkotás folyamatáról!

Tudjátok, én magam is valamiféle gépépítő vagyok (insert you know I'm something of a scientist myself meme here), de odáig még egyszer sem jutottam el, hogy saját tápegységet, vagy akár csak csatlakozót forrasztgassak, úgyhogy mindig csodálattal tölt el, ha ilyesmit látok. Az is igaz, hogy én nem laptop-vázba próbálok gépet építeni, hanem valami teljesen másba, de ennyire ne szaladjunk előre.

Mit szóltok az asztali laptophoz, hogy tetszik?