Kezdetben, 2013-ban vala a GTX Titan, amit az évek során összesen 7 másik Titan modell követett, legutóbb a 2018-as Titan RTX. A Titan fantázianév az adott generáció legerősebb kártyájánál is erősebb verziót takar, ami lényegében megfizethetetlen egy átlag felhasználó számára: a Titan RTX 2018-ban 2500 dollárba került, a 2080 Ti 1300 dolláros árához képest.

A 30-as és 40-es szériából már nem is adtak ki Titan verziót, azonban a legújabb pletykák szerint más lesz a helyzet az 50-es sorozattal, ahol visszatérhet az ultraerős, ultradrága kiadás. A kopite7kimi nevű szivárogtató szerint az Nvidia már dolgozik egy Blackwell architektúrájú Titan kártyán, a RedGamingTech pedig azt állítja, 63%-kal is gyorsabb lehet, mint az RTX 4090. Ha mindez igaz, akkor legalább 10%-kal jobban teljesíthet majd az 50-es széria legerősebb modelljénél, az 5090-nél.

És akkor most álljunk meg egy pillanatra, és vegyünk egy nagy levegőt: mindez csak találgatás, egyik szivárogtatónak sincs a kezében bizonyíték, szóval ne kezdjük el feltörtni a milliókat rejtő malacperselyünket. Egyelőre még az sem biztos, hogy idén, vagy jövőre érkeznek az új kártyák, bár egyre valószínűbb, hogy csak jövőre. Ti milyen kártyát használtok, és terveztek-e benevezni egy újra?