A The Last of Us 2. évadának egyik új karakterét Isabela Merced alakítja, akiről először talán a Dora the Explorer film kapcsán hallhattunk, azóta pedig megcsodálhattuk a Madame Web-ben és az Alien: Romulus-ban is. Isabela egy korábbi interjúban már az egekig magasztalta kolléganője, Kaitlyn Dever alakítását, mint Abby, most pedig egy igen nyugtalanító részletről rántotta le a leplet vele kapcsolatban.

Ez pedig nem más, minthogy az HBO kénytelen volt extra biztonsági intézkedéseket hozni a 2. évad forgatása alatt, hogy Kaitlynnek ne essen bántódása a karaktere miatt. Abby-t ugyanis rengetegen utálják, korábban pl. halálosan megfenyegették a játékban őt életre keltő Laura Bailey-t is... 

"Sok fura ember van a világon, pl. azok, akik őszintén utálják Abby-t, miközben nem is igazi személy. Hahó, emlékeztető: nem létezik! (...) Kaitlynt extra szekusoknak kellett védeniük a forgatáson." - súgta meg Isabela.

A The Last of Us 2. évadának premierdátuma még nem ismert, csak annyit tudni, hogy 2025-ben érkezik. Mindenesetre az első kedvcsinálót már megcsodálhattuk belőle, ami ismerős képckockákkal indul.