GURU Extra AnimeKarácsony 09Idén is megnyitotta kapuit az AnimeKarácsony, ahol Narutótól kezdve Jokerig mindenféle kosztümben pózoló látogató megjelent. Persze ez természetes velejárója a CON-oknak, hiszen e rendezvények legnagyobb attrakciói a cosplay-versenyek, ahol különböző házi készítésű ruhák és viselőik versengenek különböző díjakért. De akinek a jelmezesdi nem jött be, azoknak ott voltak a DDR- (Dance Dance Revolution), illetve karaoketermek, ahol akár szabadon, akár többiekkel versengve szórakozhattak. Aki meg inkább egy kis virtuális kalandra vágyott, játszhatott Uncharted második részével, ami egy jól behangolt HDTV-n tényleg eszméletlenül nézett ki. És még a lista nem teljes, ugyanis a harmadik emeleten a PS3 és a büfé mellett még a vetítőterem is megbújt, ahol megnézhettünk a Rómeó és Júliát, illetve válogatott AMV-ket. Egy kis pihenésnek nem is volt rossz, hiszen az ember, ha az egész rendezvényt be akarta járni, bizony bolyonghatott egy darabig.

GURU Extra AnimeKarácsony 09GURU Extra AnimeKarácsony 09GURU Extra AnimeKarácsony 09

A színpados teremben, ahol a cosplay versenyek is zajlottak, voltak még nyereményjátékok, ahol a szerencsés játékosok értékes ajándékokhoz juthattak. Ha Fortuna mégsem kedvezett valakinek, akkor sem feltétlenül kellett üres kézzel távoznia, hiszen vásárolhatott a milliónyi termék közül, kezdve a Naruto-bábutól angol, magyar nyelvű mangákon keresztül egészen a fali vásznakig. És mivel egy CON-ról beszélünk, aznap számtalan akció várt minden látogatót, aki ott költötte el a pénzét.

A nap fénypontja azonban a cosplay-verseny volt, ami két fő kategóriából állt. Voltak a jelmezben csak pózolást vállaló rajongók, illetve akik egy önálló darabbal készültek, ezeken belül is voltak csoportos és egyéni próbálkozások. Még egy elragadó hangú Joker is fellépett, aki egyedi télapós előadásával a bírákat is megnevettette. Azért komolyabb produkciók is előfordultak, ilyen volt az eleinte Uri Gellert megszégyenítő harcos, aki paródiája után különböző akrobatikus mozdulatokkal szórakoztatta a nagyérdeműt, de a tátogós performance-ok is igen profik voltak. Szóval meglehetősen színes volt a repertoár, sokan komolyan vették, persze azért akadtak, akik csak a móka kedvéért öltöttek jelmezt...

Azt kell mondjam, ütős kis rendezvényt hoztak össze a szervezők, a tavalyival szemben egy jóval nyíltabb területen, egy fokkal nyugodtabb légkörben. Minden rajongó, aki valamilyen oknál fogva lemaradt, nagyon sajnálhatja, de aggodalomra semmi ok, kárpótoljanak titeket a helyszíni képek, sok-sok cosplay-jelölttel.

GURU Extra AnimeKarácsony 09GURU Extra AnimeKarácsony 09GURU Extra AnimeKarácsony 09

» Irány a galéria!