Noha jómagam nem voltam teljesen elragadtatva a High on Life humorától és játékmenetétől, azt még én is aláírom, hogy volt néhány kiemelkedő pillanata a Justin Roiland (akivel azóta nagyot fordult a világ) nevével fémjelzett programnak. A Squanch Games 2022 decemberében megjelent FPS-e leginkább a beszélő fegyverek (akik faji hovatartozásukat tekintve amúgy gatlienek) miatt maradt meg az emberek emlékezetében, de emellett maga a világ is rejt magában némi potenciált, így aztán nem ért minket annyira váratlanul a hír, miszerint a mókás lövölde is felszáll a videójáték-adaptációk egyre több tagot számláló járatára.

high-on-life-animacios-sorozat.jpg

A kép forrása: Deadline

A Deadline számolt be róla elsőként, hogy animációs sorozat készül hírünk alanyából, a feldolgozás produceri felügyeletét pedig nem más vállalta magára, mint a Gus (az egyik legkedveltebb beszélő fegyver) hangját adó J.B. Smoove. Azt egyelőre nem tudni biztosan, hogy a producerkedés mellett magához a karakterhez is visszatér-e a színész, mindenesetre bizonyította már párszor a tehetségét (Félig üres, Harley Quinn, Tini Nindzsa Teknőcök), szóval bízzunk benne, hogy így lesz.

„Amikor a Squanch Games eredetileg megkereste J.B. Smoove-ot (szeretek magamról harmadik személyben beszélni), hogy hangot adjon a High on Life című hihetetlen videójátékuk egyik karakterének, rögtön azt kérdeztem, hogy miként fest ez a karakter?” – olvasható Smoove nyilatkozatában. „Azt válaszolták, hogy egy lövöldöző hal leszek, ami számomra tökéletesen érthető, mivel vegánként úgy érzem, egy halnak joga van megvédenie magát! [...] Akkor meghívtak, hogy csatlakozzam egy videójátékos univerzumhoz, most pedig én segítek nekik belépni a televízió világába. [...] A High on Life vad, furcsa és csodálatos, ahogy a sorozat is az lesz! Készüljetek fel a nevetésre az olyan karakterek oldalán, mint amilyen én magam is vagyok! Mi már teljes mértékben készen állunk az indulásra!” – tette hozzá a művész. Mivel manapság már egészen emészthetőek (néhány esetben pedig kifejezetten jók) a játékokból készült filmek és sorozatok, mi bízunk abban, hogy jól fogunk szórakozni a végeredményen – eleve plusz pontot jelentene, ha az alapműhöz hasonlóan a sorozat sem hódolna be a manapság divatos irányzatoknak.