A Millennium Media nevű hollywoodi gyártócéghez olyan franchise-ok és filmek fűződnek, mint a Rambo, A feláldozhatók, a Sokkal több mint testőr, vagy a 2019-es Hellboy, azonban az amerikai írókat tömörítő szakszervezet, a WGA szerdán arra szólította fel a tagjait, hogy ne dolgozzanak velük, rendelkezésüket pedig azzal indokolják, hogy a Millennium egyenesen megbízhatatlan az alkotók kifizetését illetően, illetve gyakran nem fizetnek nekik időben. Nem ez az első eset, hogy a Millennium és a WGA összekülönbözik, mivel a vállalat nem teljesíti azokat a feltételeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a szakszervezet szerződjön velük. A WGA most megállapította, hogy a gyártócég pénzügyileg felelőtlen gyakorlatot folytat, és semmiféle biztosítékot nem adtak ahhoz, hogy szerződő felek lehessenek.

26ad98ce37bd273a18c887574c52d0a4jpeg.jpg

A közlemény szerint a céhhez az eltelt évek során több panasz is érkezett, így arra kéri azokat a tagokat, akik 2023. május 1. óta a gyártócégnek dolgoztak, vagy megkeresték őket a Millenniumtól, hogy vegyék fel a kapcsolatot a WGA-val. „Döntő fontosságú megakadályozni azt, hogy a Millennium aláássa az írói standardokat és feltételeket. Amíg nem születik megoldás, nem engedhetjük, hogy a Millennium hasznot húzzon a WGA tagjainak írói szolgálataiból” – nyilatkozott a szakszervezet.

A korábban Nu Image, majd Millennium Films név alatt futó stúdiót Avi Lerner alapította, akit néhány évvel ezelőtt még szexuális zaklatással is megvádoltak. Főleg független akciófilmekkel foglalkoznak, legutóbb olyan produkciókat hoztak tető alá, mint a Támadás a Fehér ellen-franchise, azonban egyelőre nem reagáltak a WGA határozatára – plusz adalék, hogy 2021-ben az előbb említett filmekben főszerepet játszó Gerard Butler beperelte a Millenniumot a kifizetetlen jogdíjak miatt, akivel a stúdió aztán peren kívül egyezett meg tavaly ősszel.

A képek forrása: Collider