Nem igazán lennénk most a Ubisoft vezetőinek a helyében, nem elég ugyanis, hogy egészen elképesztő méreteket öltött az Assassin's Creed Shadows (pontosabban az egyik főszereplő, Yasuke) körüli balhé, az IGN július 17-én megosztott 10 perces gameplay videója után a Star Wars Outlaws miatt is erősen fogy a levegő a kiadó körül. A szóban forgó képsorok ugyanis nem igazán nyűgözték le a rajongókat, "hála" az unalomig ismert mechanikáknak, a nem is annyira lenyűgöző látványnak (különös tekintettel az animációkra) és a nem létező AI-nak.

A botrány után a Ubisoft azt ígérte, hogy az augusztus 30-i megjelenés előtt még többször is láthatjuk majd mozgás közben a Massive Entertainment nyílt világú akció-kalandjátékát, ez a kijelentés pedig olyannyira igaznak bizonyult, hogy a külföldi portálok egy része nemrég több órát tölthetett Kay Vess (az Outlaws főszereplője) és hű társa, az imádnivaló Nix társaságában. Ez nekünk, játékosoknak természetesen azért jó, mert mostanra több preview videó is született a program kapcsán, a VGC csapata pedig volt olyan kedves, és még egy közel 20 perces, kommentár nélküli játékmenet-előzetest is feltöltött a YouTube csatornájára, így zavartalanul (és akár 4K-ban!) merülhetünk el a messzi-messzi galaxisban.

Nagy kár, hogy a szkeptikusokat sajnos a fent látható anyag sem nagyon fogja meggyőzni a vásárlásról, mert bár összességében nézve tartalmasnak és szórakoztatónak tűnik az opusz, részleteire bontva bizony elég hamar feltűnhet, hogy a stúdió nem igazán erőltette meg magát újítások terén. Persze jó dolog, hogy tudunk fogadni a kocsmákban, ahogy a hangulat is a helyén van (ez azért elég fontos egy Star Wars esetén), ám a magas fűben kuporgást például igazán kinőhetnék már a AAA csapatok, ahogy a mesterséges intelligenciával is illene kezdeni valamit, mert kész röhej (és nem a jó értelemben), hogy az egymástól pár méterre  álló rohamosztagosoknak fogalmuk sincs a körülöttük zajló eseményekről. Minden jel arra mutat tehát, hogy a Star Wars Outlaws sem fog túlmenni a Ubisoftra hosszú évek óta jellemző "tisztes iparosmunka" kategórián, ami a kiadó kedvelőit ugyan nem zavarja, de sokan bizonyára többet vártak volna tőle, pláne ennyi pénzért.