Mivel lassan augusztust mutat a naptár, a messzi-messzi galaxis rajongói már bizonyára tűkön ülve várják a Star Wars Outlaws megjelenését, hiszen ez lesz az első ténylegesen nyílt világú program ebben az univerzumban, ráadásul nem az EA, hanem a Ubisoft bábáskodik felette. A Massive Entertainment akció-kalandjátékáról már rengeteg információt megtudhadtunk a bejelentése óta (hol a fejlesztőknek, hol pedig videósoknak köszönhetően), a napokan pedig egy 10 perces játékmenet-előzetest is megosztott a csapat, ami azonban közel sem nyerte el annyira a közönség tetszését, mint azt a készítők remélték.

Ahogy arra a PC Gamer írása is rámutatott, a fent látható gameplay trailer 13 000 dislike-ot és mindössze 8000 like-ot kapott a feltöltést követő 24 órában, ami finoman szólva sem hízelgő eredmény egy ilyen nagy elánnal beharangozott, óriási hype övezte produkció esetében. Mindez a Bank of America egyik elemzőjének is feltűnt, aki megkérdezte a Ubisoftot a legutóbbi negyedéves beszámoló során, hogy a fejlemények tükrében megfontolná-e az esetleges halasztást.

„A játék aranylemezre került, így az augusztus 30-i dátum kőbevésettnek tekinthető” – válaszolta Frederick Duguet, a Ubisoft pénzügyi igazgatója. „Hamarosan további, nagyon jó minőségű tartalmakkal szolgálunk, melyek megmutatják a nyílt világ mélységét, ami kulcsfontosságú eleme a galaxis bolygókon átívelő felfedezésének” – tette hozzá. 

A cég tehát a legutóbbi mozgókép negatív fogadtatása ellenére sem fontolta meg az esetleges halasztást (a Skull and Bones kálváriájából kiindulva nem lepődtünk volna meg egy ilyen lépésen), augusztus végéig viszont valóban ütős anyagokkal kell szolgálnia ahhoz, hogy visszanyerje az emberek bizalmát, akik a Disney ténykedéseinek "köszönhetően" ma már eleve nem úgy tekintenek a Star Warsra, mint annak idején. Hamarosan kiderül, hogy túlmutat-e a végeredmény a cégre jellemző "tisztességes iparosmunka" kategórián, ám mivel az elmúlt években a vártnál kevesebbszer utazhattunk el a messzi-messzi galaxisba (mármint interaktív formában), sokan bizonyára akkor is belevetik magukat Kay Vess kalandjába, ha azt esetleg közepes kritikákkal illeti a szakma.