Az Egyesült Királyságban jogi keresetet nyújtottak be a Valve ellen, azzal a váddal, hogy "kihasználják a brit játékosokat". A kereset lényege, hogy a Valve évek óta "manipulálja a piacot", kizárja a versenytársakat, és monopóliumot tart a PC-s játékok piacán. A per mérföldkőnek számíthat, és jelentős jóvátételi összegről szól: 656 millió fontról, ami átszámítva több mint 307 milliárd forint.

A kereset arra is kitér, hogy a Valve túl sok plusz költséget számol fel a játékokért, így a brit játékosok magasabb áron kénytelenek játékokat venni, mint más platformokon, pl. Xbox-on és PlayStation-ön. A keresetet a digitális jogokért küzdő aktivisták nyújtották be a Versenyjogi Fellebbviteli Bíróságon.

Natasha Pearman, a Milberg ügyvédi iroda munkatársa, aki az ügyön dolgozik, így nyilatkozott:

"A játékosok az Egyesült Királyságban évente milliárdokat költenek, és a Valve a markában tartja a PC-s játékpiacot. A versenyjog azért van, hogy megvédje a fogyasztókat és biztosítsa, hogy a piac megfelelően működik."

A Milberg 2022-ben a Sony-t is beperelte, hasonló vádakkal, csak PlayStation-ös játékokkal kapcsolatban - abban a perben 5 milliárd font a tét. A Törvényszék 2023. novemberében jóváhagyta a benyújtott jogi keresetet.

Kíváncsian várjuk, mi lesz a Valve elleni vádakkal, vajon eljut-e a bíróságig az ügy.