A Star Wars Outlaws bejelentésekor ugyan hamar felszálltam a hype vonatra, időközben viszont sikerült leugranom róla, mivel ahogy jönnek az új látnivalók a Massive Entertainment (The Division-széria, Avatar: Frontiers of Pandora) nyílt világú akció-kalandjátékából, úgy válik egyre nyilvánvalóbbá (legalábbis számomra), hogy egy 6-7/10-es programmal állunk szemben. Ezzel persze önmagában véve még nem lenne probléma, hiszen ilyen értékelésekkel már bőven jónak (vagy legalábbis okésnak) mondható az adott produktum, de egyrészt ennél azért többet vártam volna, másrészt túl vastagon fogott a Ubisoft ceruzája ahhoz, hogy benevezzek egy ezerszer látott élményre – a Star Wars név nem igazán kompenzálja, hogy jól láthatóan ezúttal is a magas fűben kuporogva töltjük a játék felét, miközben az AI azt sem tudja, hogy melyik bolygón van.

A Kay Vess külseje körül kialakult botrányba most azért nem mennék bele, mert egy picit túlzónak találom (legalábbis abból a szempontból, hogy ránézésre messze nem ez a legnagyobb gond az Outlaws-zal), de azért az erre adott reakció sem volt túl megfontolt a kreatívigazgató részéről, mivel csak még inkább sikerült vele felkorbácsolnia az indulatokat. No, de nem is azért vagyunk most itt, hogy az alkotás esélyeit latolgassuk, hanem azért, mert a kiadó nemrég megosztotta annak roadmapjét, tehát már tudjuk, milyen extrákkal kedveskednek nekünk a fejlesztők az augusztus 30-i megjelenés után.

star-wars-outlaws-roadmap.jpg

Ahogy arról már korábban is volt szó, a Season Pass tulajdonosok a megjelenés napján kézhez kapják a Jabba's Gambit nevű exkluzív missziót, emellett pedig a Kessel Runner pakk is pontosan ekkor válik elérhetővé, új öltözékeket biztosítva Kay és hű társa, Nix számára. Ennél némileg fontosabbak az ősszel érkező tartalmak, mert bár ezek között is akadnak kozmetikumok (Hunter’s Legacy, Cartel Ronin), a lehulló falevelek hátán lovagol be az Outlaws első sztori bővítménye, a Wild Card, amely nem mással, mint a legendás Lando Calrissiannel igyekszik felkelteni a rajongók érdeklődését.

„Kayt felbérelik, hogy szivárogjon be egy nagy téttel bíró szabakk-bajnokságra, ám amikor belebotlik a hírhedt szerencsejátékosba, Lando Calrissianbe, rájön, hogy egy másik játék is zajlik a háttérben” – olvasható a DLC leírásában.

2025 tavaszán pedig ismét a történet fog bővülni, méghozzá ugyancsak egy ismerős karakter segítségével.

„A Trailblazer [így hívják Kay hajóját – a szerk.] hírneve megelőzi Kayt, amikor összefut a veterán kalózzal, Hondo Ohnakával, aki egy régi ügyet szeretne lerendezni egy könyörtelen kalózbandával” – áll az A Pirate's Fortune nevet viselő expanzióhoz csatolt szövegben. Meglátjuk, hogy mennyire sikerülnek jól ezek a toldalékok (a puszta fan service már nagyon régóta nem elég, ha Star Warsról van szó), mindenesetre bízom benne, hogy csak én vagyok túl pesszimista a programmal kapcsolatban, és végül pozitívan fogok csalódni.