A tolóajtók előnyei, amelyek miatt érdemes ezt a típust választanod!

A tolóajtók ideális megoldást nyújtanak olyan helyzetekben, amikor kifejezetten kevés hely áll rendelkezésre, hiszen kevesebb helyet igényelnek a körülöttük lévő térből, mint hagyományosan nyíló társai. Mégsem csak kis terekbe érdemes megfontolni alkalmazásukat, sőt.

A tolóajtók, amelyek a fal előtt futnak, csodálatos, exkluzív stílust csempésznek azokba az otthonokba, illetve más helyszínekre, akár irodákba is, amelyekben kifejezetten nagy terek állnak rendelkezésre. Így, bár első pillantásra ellentmondásosnak tűnhet, mégis a tolóajtót egyformán javasolhatjuk kicsi és kifejezetten nagy terekbe egyaránt.

A tolóajtók nem csak a fal előtt futhatnak!

A másik gyakori tévhit, hogy a tolóajtók mind a fal előtt futnak, de ez nem szükségszerűen van így. A másik típusuk ugyanis az úgynevezett falban futó tolóajtó, amelyhez egy épített fal készül, ami el tudja rejteni az ajtót nyitott állapotban. Ezzel a megoldással gyakorlatilag eldönthetjük, hogy mikor szeretnénk elkülöníteni és mikor szeretnénk egybenyitni a szobákat, ezért kifejezetten javasolt olyan helyekre, ahol a szobáknak időnként kettős funkciója is van.

Nagyon szép és esztétikus megoldás a falban futó tolóajtó, azonban azzal számolni kell, hogy ezzel a megoldással a nyílászáróhoz kapcsolódó költségek jelentős mértékben megnőnek.

https-ajtohazhu-2021-november-cikk4.jpg

Milyen külsejű tolóajtók léteznek?

A külső megjelenés mindig függvénye annak is, hogy milyen felületű és szerkezetű ajtóról beszélünk. Az Ajtóház beltéri tolóajtói egyformán rendelhetőek CPL felülettel, de lehetnek festékszórt vagy nemesfa változatúak is, és mindig a beltéri ajtótípusnak megfelelő minőségben készülnek.

A legmagasabb, prémium minőséget a nemesfa ajtók jelentik, de ha homogén, egyszínű felületet szeretnél inkább, akkor a festékszórt beltéri tolóajtók mellett érdemes dönteni. Tovább színesíti a lehetőségeinket, ha a különböző díszítéseket, mint például a rozsdamentes acélcsíkot, a fabetéteket és a beépíthető üvegfelületeket is számításba vesszük. A tolóajtók nemcsak üvegbetéttel, hanem akár tele üveg kivitelben és teljesen fa ajtótok nélkül is készülhetnek. Az üveges ajtók is elérhetőek fal előtt futó és falban futó változatban egyaránt.

A tolóajtókat bátran használhatjuk meglévő ajtónyílásokba beépítve is és annak sincs semmi akadálya, hogy a panellakások esztétikus dísze, ugyanakkor praktikus eleme is legyen egyszerre. A beltéri tolóajtók modernek, exkluzívak és elegánsak is, miközben még helyet is képesek megtakarítani számunkra. Igazán kiváló megoldás, ha új beltéri ajtókat szeretnél!