Már csak egy keveset kell várnunk arra, hogy a Sony és a Microsoft bejelentse a következő generációs asztali konzolját --, ez azonban nem lassítja a pletykagépezeteket, amik már eddig sem lustálkodtak; a legfrissebb szóbeszéd az, hogy a következő PlayStation 50%-kal jobb lesz a nyers erő tekintetében, mint az új Xbox.

Fejlesztői értesülések szerint a Sony Orbis kódnéven készülő masinája 1,84 teraflops teljesítményre képes, míg a Microsoft üdvöskéje csak 1,23 teraflopsot tud. A források továbbá már azt is tudni vélik, hogy mennyi memória lesz az egyes gépekben: a Microsoft 8 GB-ot pakol be, amiből 3 GB az operációs rendszer, a másolásvédelem és a különböző alkalmazások számára lesz elkülönítve, a Sony viszont csak 4 GB-ot ad, amiből 1 GB-ot szintén a háttérfolyamatok, az operációs rendszer és az egyebek emésztenek fel. Állítólag mindkét konzol Blu-ray lemezeket olvas be, abból pedig a 100 GB kapacitású sem jelent majd problémát.

Természetesen ezen információkat még senki sem erősítette meg, s nem is tudjuk, hogy pontosan honnan jöttek, csak annyit, hogy a CES után néhány fejlesztő beszélt. Lehetséges, hogy volt egy-egy zárt ajtós, szupertitkos prezentáció, de akár az is lehet, hogy mindez csak légből kapott spekuláció.