A Gyűrűk Ura franchise komolyan feltámadni készül: A Hatalom Gyűrűi-sorozat a Prime Videón hódít, a Gollamra összpontosító film fejlesztés alatt áll, és az év végén érkezik A rohírok háborúja a mozikba, amely egy animációs előzmény lesz, Pörölykezű Helm lányával a középpontban. Az alkotást több előzetes kritika is érte amiatt, mert a főhősnő inkább egy Mijazaki-szerű karakterre hasonlít, semmint A Gyűrűk Ura harcias hölgyeire, szóval ezzel kapcsolatban fel is merült az a vád, miszerint a készítők semmibe veszik a rajongókat. Ám Kamijama Kendzsi rendező mindenkit megnyugtatott – vagy legalábbis nagyon-nagyon ezen igyekszik.

Imádtam A Gyűrűk Urát, beleértve A hobbitot is, rajongóként néztem ezeket. Azt gondoltam, hogy nagyon ritka lehetőség ez, hogy filmet készíthet az ember ebből a témából. Ez egy olyan kihívás, amit el kellett vállalnom” – nyilatkozta a direktor a japán Orícon interjújában, amelyet a CBR közvetített.

Az alkotó arra is kitért, hogy mire számíthatunk A rohírok háborújától: „A cselekmény kétszáz évvel a Gyűrű sztorija előtt játszódik. Ez Helm király története, aki Rohan alapításától számítva a kilencedik uralkodó, akinek a vérvonala megszakadt. Elég érdekesnek tartottam ezt a sztorit ahhoz, hogy megfilmesítsem. Mivel eredetileg nagyjából csak tizenegy oldal foglalkozik ezzel a történettel, egy kicsit ki kellett bővítenem az alapművet, így Helm három gyermeke közül a legfiatalabbat, a lányát tettem meg főhősnek. Az pedig csak természetes, hogy átgondoltam, miként tudom ezt a filmet és a kétszáz évvel későbbi történetet összekapcsolni, és elárulhatom, hogy be tudtam csempészni néhány olyan egyéb utalást is, ami mosolyt csal A Gyűrűk Ura-rajongók arcára. Amikor először láttam az élőszereplős filmtrilógiát 25 évvel ezelőtt, az volt a benyomásom már akkor is, hogy ezek csodálatos filmek, ezért úgy éreztem, hogy kötelességem bármi áron megvédeni ezt az örökséget. Azt akartam, hogy az emberek újra átéljék ezt az élményt.

A rohírok háborúja december 12-én debütál a mozikban.

A borítókép forrása: CBR