Talán nem én vagyok az egyetlen, aki a zenei felhozatalt tartja a Grand Theft Auto-széria egyik legfontosabb elemének, hiszen a Rockstar Games minden esetben kiváló érzékkel állítja össze a palettát, megalapozva ezzel az adott cím atmoszféráját. A GTA: Vice City például  biztosan kevesebb lett volna a Billie Jean (ami ugye most már nincs is benne a játékban) vagy az azonnali dallamtapadást okozó Self Control nélkül, de a San Andreas gettó életérzéséhez is rengetegett hozzátett, hogy ütemre bólogathattunk a monitorok előtt. Ez bizonyára a jövőre érkező (bár most éppenséggel akad egy pletyka, miszerint késhet a produkció) GTA 6 esetében sem lesz másként, ám nagyon úgy fest, hogy egy fülbemászó nóta sajnos kimarad a szórásból.

Nevezetesen az 1980-ban indult Heaven 17 Temptation című dala, a brit szintipop együttes egyik alapító tagja, Martyn Ware ugyanis X-en akadt ki egy picit a Rockstar Games ajánlata miatt, ami szerinte sértő a bandára nézve, bár a hozzászólók egy része nem igazán ért ezzel egyet. A Rockstar Games nevében a kiadóm nemrégiben felvette velem a kapcsolatot, hogy a cég használhassa a Temptationt a Grand Theft Auto 6-ban” – olvasható Ware tweetjében. „Természetesen izgatott voltam a felém tartó hatalmas vagyon gondolatától, majd az email aljára görgetve megláttam az ajánlatot... 7500 dollár volt, amit a játékból származó jövőbeli jogdíjak örökre szóló kivásárlásáért kaptunk volna. Hogy ezt egy picikét kontextusba helyezzem, a Grand Theft Auto 6 [itt vélhetően a GTA 5-re gondolt, hiszen a hatodik rész még a kanyarban sincs – a szerk.] bevétele, várjatok csak... 8,6 milliárd dollár – tette hozzá, majd aláhúzta, hogy a játéknak köszönhető esetleges reflektorfény nem kompenzálja a karcsúnak vélt ajánlatot.

Ahogy azt említettük, a hozzászólók jelentős része nem igazán érti, miért utasították el ezt az összeget, hiszen bekerülhettek volna a világ legismertebb videójátékos franchise-ának következő (minden bizonnyal óriásit robbanó) felvonásába, ami mindenképp előnyt jelent ismertség szempontjából. Ugyanakkor olyan kommentelők is akadnak, akik szerint a csapat helyesen döntött, hogy nemet mondott egy ilyen egyszeri kifizetésre – az ismert tartalomgyártó, Rino például egyenesen azt írta, hogy 7500 dollárt még pincérkedéssel is össze lehet szedni 1-2 hónap alatt, hála a borravalónak. Mindenki döntse el maga, hogy tényleg ez volt-e a megfelelő lépés erre az ajánlatra, mindenesetre 100%, hogy a Temptation nem fog felcsendülni a GTA 6-ban, szóval hallgassátok meg itt: