• Közös AR-játékok fejlesztéséről állapodott meg a Niantic és a Nintendo
  • Az első cím a Pikmin lesz, amely még idén megjelenik

Mostanra kijelenthetjük, hogy az AR-videójátékok nagy úttörője a Niantic lett, amely későbbi próbálkozásaival ugyan eddig még nem tudta megismételni a Pokémon Go sikereit, az azonban olyannyira népszerű még hosszú évek múltán is, hogy az önmagáért beszél. A cég pedig a jövőben is marad ezen a vonalon, méghozzá egy ismerős partnerrel, bejelentették ugyanis, hogy a Nintendóval közösen több új mobilos AR-játékot is fognak fejleszteni.

a-pokemon-go-utan-ujabb-kozos-jatekot-keszit-a-niantic-es-a-nintendo.jpg

Az új címek közül az első a Pikmin-szérián alapszik majd, amely még idén megjelenik, méghozzá a 2018-ban létrehozott Niantic Tokyo Studio első saját játékaként. Az előregisztráció már elérhető a hivatalos oldalon.

"Természetes lépés volt, hogy összeálljunk a Nintendóval a játékportfóliónk további bővítésének céljából. Alig várjuk, hogy tovább formáljuk közösen az AR jövőjét, elhozva a Nintendo szeretett karaktereit a világ mobilos játékosai számára" – mondta a Niantic ügyvezetője, John Hanke.

"A Niantic kiterjesztett valóság technológája lehetővé teszi, hogy úgy észleljük a világot, mintha a Pikminek titokban körülöttünk élnének. A küldetésünk az, hogy a sétálva mulatás koncepciójára építve egy új élményt hozzunk el a játékosoknak, ami eltér a hagyományos játékoktól. Reméljük, hogy a Pikmin és ez az alkalmazás sokak életében új partner lesz majd" – nyilatkozta a Nintendo dizájnerlegendája, Mijamoto Sigeru.