2017 márciusában látott napvilágot a Nintendo Switch, és bár a hibrid konzol szinte példátlan karriert tudhat magáénak, túlzás nélkül kijelenthető, hogy a hardveres limitációkból adódóan sokkal hamarabb kikezdte az idő vasfoga, mint a rivális (bár ezt akár idézőjelbe is tehetjük) masinákat. A szinte rendre kimagasló minőséget produkáló exkluzívok persze bőven elegendőnek bizonyultak a sikerhez, a combosabb AAA címek ugyanakkor már jó ideje nem jelennek meg a nappaliban és a buszon is jó szolgálatot nyújtó ketyerére, vagy ha mégis, akkor azért elég komoly áldozatokat kell hozni a prezentáció oltárán.

Ebbe a kategóriába tartozik többek között a The Witcher 3: Wild Hunt is, ami ugyan befutott Switch-re 2019-ben, ám a látvány és a sebesség is hagyott kívánnivalót maga után – pláne a többi változathoz képest. Ebből adódóan már senki sem lepődött meg azon, hogy a Cyberpunk 2077 esetében fel sem merült az esetleges port lehetősége (pláne azok után, hogy a PS4 és az Xbox One sem tudott megbirkózni Night Cityvel), könnyen lehet viszont, hogy a CD Projekt RED most készülő alkotásai már meghódítják a Switch bemutatásra váró utódját.

nintendo-switch-the-witcher-cyberpunk-2077-allashirdetes.jpg

A csapat új álláshirdetésében ugyanis vezető minőségbiztosítási elemzőt (Senior Compliance QA Analyst) keresnek, amiben alapjáraton nem lenne semmi különös, a követelmények között viszont szerepel, hogy a készülő alkotásoknak meg kell felelniük a különböző platformok tanúsítási szabványainak. Ezt követően jön a lényeg, a Sony, a Microsoft és az Apple (mondjuk ez is megér egy misét) mellett ugyanis a Nintendo is feltűnik a felsorolásban, ami alapján arra következtethetünk, hogy a Project Polaris (az új The Witcher) és a fotórealisztikus grafikát ígérő Project Orion (a Cyberpunk 2077 folytatása) is befut Switch 2-re – már ha ez lesz a neve a konzolnak. 100%-osan persze nem állapítható meg, hogy valóban ez a helyzet, de mivel az új hardver állítólag sokkalta erősebb lesz a jelenleginél, eléggé logikusnak tűnik, hogy nem hagyják ki a szórásból – már csak azért sem, mert egy elég nagy piactól zárná el magát a stúdió. Jövőre már talán okosabbak leszünk az üggyel kapcsolatban, addig pedig maradnak a találgatások és az ilyen-olyan infómorzsák.