A Joker: Kétszemélyes téboly október eleji bemutatója akár jól is elsülhetett volna, hiszen sem azon a héten, sem az elkövetkezendő időkben nem szerepelt/szerepel egy nagyobb volumenű film sem a mozikínálatban, szóval hiába a nem túl erős nyitóhétvége, újfent összeszedhetné magát. Az elemzők szerint azonban erre nagyon kevés az esély, sőt, a film az általuk becsült, jobb esetben 60-65%-os visszaesése akár 70-75% is lehet, szóval az sincs kizárva, hogy Joaquin Phoenix és Lady Gaga őrült tombolását a korábban bemutatott A vad robot című animációs produkció is beelőzi az észak-amerikai bevételi listán.

A Kétszemélyes téboly az első hétvégén mindössze 37,8 millió dollárt termelt az USA-ban, világszinten pedig 121,1 milliót, azonban a 200 millió dolláros költségvetés, illetve az első film sikere után ez több mint lelombozó eredmény. Az alapból becsült 60-65+-os visszaesés amúgy nem lenne kirívó eset a blockbusterek között, mármint akkor, ha az adott mű erős nyitást produkál, így viszont ez azt is jelentheti, hogy mindössze 13-15 millió dollár folyik majd be a jegyeladásokból. A negatív kritikai és nézői fogadtatás alapján pedig akár 10 millió alá is eshet a bevétel – ha ez megvalósul, akkor a Terrifier 3 nagy eséllyel beelőzi, aminek költségvetése amúgy csupán 2 millió dollár volt.

A Kétszemélyes téboly földbe állásáról valószínűleg még sokáig fognak beszélni az emberek, mivel az elmúlt években sok képregényfilm leszerepelt a kasszáknál, de egy ekkora mértékű bukásra azért mégsem számítottak a rajongók.

A borítókép forrása: Warner