A GTA-sorozat körül számtalan botrány kerekedett már, a legnagyobbak viszont minden kétséget kizáróan azok, amik igazi bűnesetekhez kapcsolódnak. Legutóbb egy 8 éves kisfiú lőtte le szeretett nagymamáját egy elöl hagyott pisztollyal, amiről nem tudta, hogy veszélyes. Akkor is a GTA 4-et vették elő, mert a családi PS3-ban megtalálták a lemezét. Túlzó példa? Az, de megtörtént. Nos, most itt egy újabb eset a múlt hétről, amiben a GTA 5 kapott kiemelt figyelmet -- csakhogy nem esett bántódása senkinek, sőt, épp ellenkezőleg.

Egy testvérpár indult el a megjelenés éjszakáján Richmond Hillben, hogy megvegyék a GTA 5-öt (a sors fintora egyébként, hogy a város a GTA rövidítésű Great Toronto Area régióhoz tartozik). A 16 éves Luke Rybuck és a 17 éves Colten Rybuck a szerzeményükkel hazafelé tartottak, amikor felfigyeltek rá, hogy szól az egyik ház tűzriasztója, majd közelérve annak lakóját is meghallották, amint kétségbeesetten kiabál segítségért, miközben az egyik ablakból lángok csapnak ki. Azonnal hívták a 911-et és betörték a bejárati ajtót, ám túl nagy volt a füst ahhoz, hogy bemenjenek. Szerencsére a tűzoltók időben a helyszínre értek és kimentették a bácsit, mielőtt komolyabb baja esett volna.

Hogy mindez nem az Egyesült Államokban esett meg, hanem Kanadában? Igaz. De akkor is jó példa rá, hogy csak azért, mert valaki egy erőszakos játékot vásárol, még nem feltétlenül egy szociopata elmebeteg. S hogy ebben mi az újdonság? Nekünk semmi, de az amerikai sajtó mégis felkapta az esetet, és érdekes, hogy a GTA 5-öt az összes kapcsolódó újságcikkben kiemelik. Hát igen, a derék jenkik mindig megragadják a dolgok lényegét!

GTA 5 - torontói tűzeset