Az új „áldozat”, amelyet beszippantott a gőzszelep, a független Gamecock Media Group, amelyet – ahogy arról mi is beszámoltunk - 2007. februárjában hozott létre a GoD Games két alapítója, Mike Wilson és Harry Miller, hogy támogassák az eredeti, kreatív játékok piacra kerülését. Azóta volt némi botrány körülöttük, de persze dolgoznak is, jó pár címet felvállaltak már (Legendary, Velvet Assassin, Section 8, Serious Sam 3).

A Gamecock a SteamenA srácok most tehát úgy döntöttek, csatlakoznak a Steamhez, hiszem ez is egy remek lehetőség arra, hogy játékaik minél nagyobb volumenben érjék el a célközönséget. Az első cím a Firefly sikertermékének kibővített verziója, a Stronghold Crusader Extreme, melynek demója pár napja jelent meg, és melyet szerverünkről is letölthettek. Csak összefoglalóul: az eredeti játékot is tartalmazó csomagban kapunk egy húsz küldetésből álló „Extreme Trail” nevű pakkot, új MI-vel felvértezett ellenfelekkel, harminc önálló, egy- és többszemélyes skirmishre alkalmas pályával.

A másik cím az érdekes Insecticide, a kőkemény veteránokból alakult Crackpot stúdió szó szerint bogaras, film noir beütésű, igen kellemes kinézetű nyomozós akció/kalandja, mely - mint bemutató cikkünkben annak idején megírtuk - epizódos formában kerül elénk, az első rész máris elérhető a Steamről, a következő az év második felében várható, a Legendary és a Velvet Assassin társaságában.