...és ahogy a mai Uwe Boll híremben írtam, a negatív reklám is reklám. Nos tehát, a friss történés a Spike TV VGA gáláján történt, melyről épp tegnap számoltam be. A Gamecock emberei ott lófráltak a teremben mindenféle érdekes jelmezben (a szervezők megengedték nekik, bár sok közük a versenyben szereplő játékokhoz nem volt). Amikor az est fénypontjaként bejelentették, hogy az Év Játéka címet a BioShock nyerte, felrohantak a színpadra, elmarták a mikrofont, és beleüvöltötték, hogy a BioShock szar, és inkább az ő alkotásaikat vegye-vigye a nép. Szegény Ken Levinnek, aki közben felért a színpadra, esélye sem volt megszólalni, csak állt ott döbbenten.

Ma Mike Wilson (képünkön), a kiadó egyik alapítója közleményben kért elnézést mindenkitől, bár némi sajátos humorral: „Személyesen kérek bocsánatot a BioShock csapattól és főleg Ken Levintől, amiért a Gamecock megsértette őket a hétvégi VGA show-n. Pont ennek díjátadóját nem kellett volna megzavarnunk (a ’legaddiktívabb játék, a Mountain Dew támogatásával’ jobb választás lett volna), mivel a legteljesebb elismerésünk és szeretetünk árad a BioShock és mindenki felé, aki benne volt a készítésében, és tökre szar, hogy Ken Levine nem beszélhetett egy ilyen fantasztikus játék elkészítése után.”

Ebben a tirádában persze a Halo 3 kapott most egy pofont, ugyanis ez nyerte el az említett üdítőital szponzorálta közönségszavazás díját, úgyhogy Wilsonék csak nem akarják meghazudtolni magukat. Érdekes társaság, az egyszer biztos...