Pár napja közel fél órán keresztül csodálhattuk meg a Dune: Awakening játékmenetét, köszönhetően a Gamescomnak. Joel Bylos, a játék kreatív rendezője itt mesélt róla, hogyan és miben hatott a 2001-ben útjára indult Harry Potter videójáték-sorozat az Awakening-re:

"Ha valaha játszottatok az eredeti EA-féle Harry Potter játékokkal, tudjátok, hogy a varázslatokhoz végig kell rajzolni egy alakzatot. Ez adta az ihletet. Mindig imádtam ezt a mechanikát a Harry Potter játékokban. Úgy éreztem senki sem csinálja már ezt."

És hogy miről is van szó pontosan? Nem másról, mint az alábbi videóban 8:35 körül látható jelenetről, amikor a karakter megkeresi az adott tároló gyengepontját, és szétvágja, hogy kinyerje belőle az értékeket:

Bylos elmondása alapján ahogy haladunk a játékban, úgy a minták is egyre bonyolultabbak lesznek. Kíváncsian várjuk! A Dune: Awakening 2025 "elején" érkezik PC-re, PlayStationre és Xbox-ra pedig később jelentik be, mikor. Egyébként nemcsak az Awakening nyúl vissza a több mint 20 éves Harry Potter-szériához, bár a másik játék érthetőbb, miért: a Harry Potter: Quidditch Champions-ban hasonlóan kell elkapni a cikeszt, mint a klasszikus epizódokban. Ti még emlékeztek rájuk?